back to top
30.2 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

30.2 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Πετρούνιας μπαίνει στη μάχη για την πρόκριση στο Τόκιο

Διαβάστε επίσης

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Λευτέρης Πετρούνιας αγωνίζεται στον προκριματικό των κρίκων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα, στόχο να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στο Τόκιο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αγωνίζεται το απόγευμα της Τετάρτης στον προκριματικό αγώνα των κρίκων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα που ουσιαστικά θα αποτελέσει την πρόβα του πριν τον μεγάλο τελικό της Παρασκευής όπου και θα κριθεί η Ολυμπιακή πρόκριση.

Για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Έλληνας πρωταθλητής θα πρέπει να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στην Ντόχα με βαθμολογία πάνω από 15,334 βαθμούς, προκειμένου να ξεπεράσει στην προ-Ολυμπιακή κατάταξη των κρίκων τον Κινέζο Λιου Γιανγκ.

Σε οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο, εφόσον δηλαδή ο Πετρούνιας δεν κερδίσει ή ακόμα και σε περίπτωση νίκης με χαμηλότερη βαθμολογία (15,333 β. και κάτω), το δικαίωμα πρόκρισης για το Τόκιο θα ανήκει στον Κινέζο αθλητή, ο οποίος είχε αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα στο ξεκίνημα της σειράς των προ-Ολυμπιακών τουρνουά, εκμεταλλευόμενος την αναγκαστική απουσία του «άρχοντα των κρίκων» από τους τέσσερις πρώτους αγώνες (Νοέμβριος 2018 – Απρίλιος 2019), αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση που είχε κάνει στον ώμο.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα