back to top
22.7 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

22.7 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Γ.Καββαθάς: Δεν υπάρχει καμία κανονικότητα. Το 25% των καταστημάτων που δεν διαθέτουν κλειστούς χώρους ήταν κλειστά με κρατική εντολή και τα υπόλοιπα λειτουργούν υπό όρους

Διαβάστε επίσης

«Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον κλάδο της εστίασης χρησιμοποιώντας την ως μοχλό άσκησης πίεσης για τον εμβολιασμό των πολιτών και από την άλλη επιβαρύνει τις επιχειρήσεις με κλειστούς χώρους με επιπλέον κόστος, καθώς θα χρειαστεί να έχουν έναν επιπλέον εργαζόμενο για check in ενώ αν είναι all day θα χρειαστούν  δύο επιπλέον εργαζόμενους» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργος Καββαθάς μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Υπογράμμισε πως υπάρχει και αντικειμενικό θέμα καθώς ακόμα και τώρα να πάει το προσωπικό της εστίασης να εμβολιαστεί η πλήρης κάλυψη δεν μπορεί να επιτευχθεί πριν από τον Σεπτέμβριο: «επίσης οι εργαζόμενοι που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να κάνουν rapid test το οποίο θα επιβαρύνει τους ίδιους γεγονός που αποτελεί ένα ακόμα μέτρο πίεσης για τον εμβολισμό»

Τόνισε πως η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο κλάδος της εστίασης – διασκέδασης επανήλθε στην κανονικότητα. «Δεν υπάρχει καμία κανονικότητα. Το 25% των καταστημάτων που δεν διαθέτουν κλειστούς χώρους ήταν κλειστά με κρατική εντολή ενώ και τα υπόλοιπα λειτουργούν υπό όρους, με 50% διαθεσιμότητα. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να αποσύρεται από την στήριξη τώρα που βρισκόμαστε στην προσπάθεια επανεκκίνησης»  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα