back to top
27.4 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

27.4 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Γορτυνία

Διαβάστε επίσης

Κανένα ενεργό μέτωπο φωτιάς στη χώρα μετά από την μεγάλη δοκιμασία των τελευταίων 12 ημερών που μετέτρεψε σε στάχτη περισσότερα από 1 εκατομμύριο στρέμματα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται στη Γορτυνία ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πεζοπόρα τμήματα για την αντιμετώπιση τυχόν νέων αναζωπυρώσεων φωτιάς.

Εν τω μεταξύ, στην Ηλεία μέχρι αργά χθες βράδυ δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο. Η χθεσινή βροχή έσβησε και τα τελευταία ενεργά μέτωπα. Όλη τη νύχτα, πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε διάφορα σημεία ώστε να επέμβουν όπου και αν χρειαστεί. Σε επιφυλακή οι δυνάμεις και στην Ανατολική Μάνη.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουν ελεγχθεί τα μέτωπα. Έχουμε μπει σε μία φάση πλήρους ελέγχου της φωτιάς με πολλούς όμως πυροσβέστες να βρίσκονται σε επιφυλακή. Η προσωπική εικόνα που έχω είναι ότι έχουν καεί 10 με 15 κατοικίες στη Γορτυνία. Λιγότερες στη Μεγαλόπολη. Τα αντιπλημμυρικά έργα είναι σε πρώτη προτεραιότητα», τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο Χρήστος Λαμπρόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας.

Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Τετάρτη 18 Αυγούστου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα arogi.gov.gr, για τον πρώτο γύρο αποζημιώσεων-επιχορηγήσεων σε πυρόπληκτα νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Λακωνία και Βόρειο Αιγαίο

Όπως έχει ανακοινώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε γενική επιφυλακή παραμένουν και σήμερα όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της χώρας, καθώς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε:

• Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων).
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Π.Ε. Εύβοιας).
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Π.Ε. Λακωνίας).
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Π.Ε. Λέσβου, Π.Ε. Χίου, Π.Ε. Σάμου, Π.Ε. Ικαρίας).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα