back to top
23.8 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

23.8 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Από την Τετάρτη οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων

Διαβάστε επίσης

Μεθαύριο Τετάρτη 18 Αυγούστου αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα arogi.gov.gr για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Οι πολίτες που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές θα μπορούν να δηλώσουν την έκταση της ζημιάς που έχει υποστεί το σπίτι ή η επιχείρησή τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις στον Αθήνα 9.84 του δημάρχου Ωρωπού, Γιώργου Γιασημάκη, έγιναν 220 αυτοψίες σε κατοικίες, οι 62 έχουν κριθεί κόκκινες και οι 48 κίτρινες, αλλά θα επανεξεταστούν γιατί δεν είναι κατοικήσιμες. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, η μεγαλύτερη ζημιά είναι σε Αφίδνες, Δροσοπηγή και Ιπποκράτειο Πολιτεία.

“800 οικογένειες στη Β. Εύβοια έχουν μείνει στο δρόμο χωρίς δουλειά, από τη στιγμή που δεν υπάρχει δάσος”, τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Εύβοιας, Βαγγέλης Γεωργαντζής.

Ανέφερε ότι αίτημά τους είναι η πλήρης αποζημίωση των ανθρώπων που υπέστησαν ζημιές και στα σπίτια και στον επαγγελματικό τους εξοπλισμό, ενώ προειδοποίησε πως αν δεν γίνουν σωστά αντιπλημμυρικά έργα θα προκύψουν καταστροφές ολόκληρων χωριών πλέον από τις βροχές του φθινοπώρου και του χειμώνα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα