back to top
27.4 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

27.4 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Ιστιοπλοΐα για παιδιά και νέους με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος

Διαβάστε επίσης

Το KMOΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας και ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Η ιστιοπλοΐα ως εναλλακτική απασχόληση για παιδιά και νέους με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος» την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 από 19:00- 21:00, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου (Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, 175 61).

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται τόσο για τους νέους και τα παιδιά με ΔΑΦ μέσα από την ενασχόληση τους με την ιστιοπλοΐα, όσο και για τους Ναυτικούς Ομίλους και τους εκπαιδευτές ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα. Παράλληλα θα παρουσιαστούν πρακτικά παραδείγματα, στρατηγικές και υπάρχουσες ευκαιρίες για την ενασχόληση των παιδιών και νέων με ΔΑΦ με το άθλημα.

Ομιλητές

  • Αναστάσιος Βατίστας, πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου: Χαιρετισμός/ Καλωσόρισμα
  • Σαββούλα Οικονόμου, συντονίστρια Τμήματος Προαγωγής Υγείας και Ευεξίας, ΚΜΟΠ- Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας: SailAway with us! Το πρόγραμμα για την προώθηση της ιστιοπλοΐας σε παιδιά και νέους με ΔΑΦ
  • Κατερίνα Γιαννακοπούλου, πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ»: Τα οφέλη τις ιστιοπλοΐας για παιδιά και νέους με ΔΑΦ
  • Βαγγέλης Ατζεμιάν, εκπαιδευτής Ιστιοπλοΐας: Στην πράξη: Τι σημαίνει και τι απαιτεί η ένταξη παιδιών και νέων με ΔΑΦ στην ιστιοπλοΐα (TBC).

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ

Το KMOΠ

Το KMOΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στην υποστήριξη ευάλωτων ομάδων. Παράλληλα με την άμεση παροχή κοινωνικών υπηρεσιών (ψυχική υγεία, trafficking, εκφοβισμός, απασχόληση / φτώχεια), δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικών και καινοτόμων κοινωνικών πρωτοβουλιών στους τομείς της εκπαίδευσης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της απασχόλησης, της φροντίδας και της ευημερίας, του αθλητισμού και της επιστημονικής έρευνας και ανάπτυξης τεχνογνωσίας σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, με στόχο τη δημιουργία ανθεκτικών κοινοτήτων με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου

Ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου ιδρύθηκε το 1938 στο Παλαιό Φάληρο και είναι ένας φιλικός για όλη την οικογένεια ιστιοπλοϊκός σύλλογος στη νότια ακτή της Αθήνας, ο οποίος προσφέρει στα μέλη του μαθήματα ιστιοπλοΐας, αθλητικές δραστηριότητες ενώ λειτουργεί και ως κοινωνικός και πολιτιστικός κόμβος. Ο ΝΟΠΦ προσφέρει μαθήματα ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας και άδειες παράκτιων πλοηγών, αναγνωρισμένες από τις ελληνικές αρχές και τα τελευταία 50 χρόνια έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά και ενήλικες να μυηθούν και να αγαπήσουν το ιστιοπλοϊκό άθλημα.

 «ΑΛΜΑ»

Το «ΑΛΜΑ» ξεκινά την πορεία του το 1996 όταν μια ομάδα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων – από το χώρο της ειδικής αγωγής – θέλησε να συμβάλλει στην αποδοχή της διαφορετικότητας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Σχεδιάζουν και πραγματοποιούν πλήθος προγραμμάτων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αυτισμό και νοητική αναπηρία με στόχο την ψυχοκοινωνική εξέλιξη και την πλήρη ένταξή τους σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, στηρίζοντας παράλληλα την οικογένειά τους.
Μέσα από εκπαιδευτικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες επιδιώκεται η ολιστική θεραπευτική εξατομικευμένη παρέμβαση που ταιριάζει στις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα