back to top
23.7 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.7 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

«doyourPart»: η δημοπρασία έργων τέχνης της αλληλεγγύης

Διαβάστε επίσης

Για δεύτερη χρονιά οι Αλέξανδρος Δρακινός και Παναγιώτης Θεριανός, απόφοιτοι του ΙΒ (Διεθνές Κέντρο Σπουδών) της Σχολής Μωραΐτη, διοργανώνουν την δράση «doyourPart». Πρόκειται για μια διαδικτυακή δημοπρασία έργων νέων καλλιτεχνών, της οποίας τα έσοδα θα δοθούν για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Η δημοπρασία θα λάβει χώρα 12-19 Σεπτεμβρίου 2021 μέσω της ιστοσελίδας www.doyourpart.gr

Πιο συγκεκριμένα δημοπρατούνται περισσότερα από 70 έργα τέχνης φιλοτεχνημένα από μαθητές και απόφοιτους του τμήματος Visual Arts του IB της Σχολής Μωραΐτη καθώς και σπουδαστές Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών από άλλα σχολεία. Επιπλέον, τη φετινή χρονιά διατίθεται ένα σχέδιο του διακεκριμένου ζωγράφου Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, ευγενική παραχώρηση του οίκου δημοπρασιών Hellenic Auctions.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που συμπληρώνει 25 χρόνια προσφοράς σε παιδιά που έχουν ανάγκη σε όλη τη χώρα και τη προσπάθεια #mazisynexizoume της Ένωσης για τη στήριξη και ανάκαμψη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Πως δύο νεαροί συσπείρωσαν 50 νέους καλλιτέχνες για καλό σκοπό

«Ο στόχος μας είναι να δώσουμε το κίνητρο στους νεαρούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έχοντας πηγή έμπνευσης την κοινωνική προσφορά και την ενίσχυση του έργου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» έτσι ώστε να σταθεί δίπλα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη», αναφέρουν οι εμπνευστές της φιλανθρωπικής e-δημοπρασίας «doyourpART», Αλέξανδρος Δρακινός και Παναγιώτης Θεριανός.

«Συνολικά στα δύο αυτά χρόνια έχουν συνεισφέρει εικαστικά στο «doyourpART» πάνω από 50 καλλιτέχνες. Τα έργα τους κι η δημιουργική τους προσφορά είναι το θεμέλιο όλης της προσπάθειάς μας και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους για άλλη μια φορά που έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία τόσο θερμά. Μάλιστα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε αρκετούς περσινούς συμμετέχοντες να «επιστρέφουν» για ακόμα μια φορά στο εγχείρημα με όρεξη να συνεχίσουν να προσφέρουν. Μιλώντας μαζί τους στη διάρκεια όλου του project, μας εκφράζουν ότι αισθάνονται μεγάλη χαρά που έχουν την ευκαιρία μέσα από αυτό που αγαπούν να δώσουν χαρά κι ελπίδα και σε συνανθρώπους τους, καθώς παράλληλα ενώνουν τις δυνάμεις τους και με άλλους καλλιτέχνες, γεγονός που κάνει τη συνεργασία πολύ εποικοδομητική εμπειρία», υπογραμμίζουν.

To 2020, με την πολύτιμη συνεισφορά του «doyourPart» η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», όπως αναφέρουν τα μέλη της, κατάφεραν να μοιράσουν σε διάστημα 1,5 μήνα 11,5 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, καθαριστικά κλπ) σε 12 φορείς στηρίζοντας περισσότερα από 1.100 παιδιά.

Πως μπορείτε να λάβετε μέρος στην e-δημοπρασία

  • Επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.doyourpart.gr
  • Κάντε εγγραφή ως χρήστες της ιστοσελίδας με την επιλογή Login Sign-up
  • Επισκεφθείτε το tab Artworks ή Make Your Bid για να δείτε τα διαθέσιμα έργα και επιλέξτε αυτό/ά που σας ενδιαφέρουν
  • Δείτε την τρέχουσα υψηλότερη προσφορά που έχει γίνει για το έργο/α
  • Πληκτρολογήστε το ποσό που θέλετε να διαθέσετε και πατήστε την επιλογή «Place your bid» για να κατοχυρώσετε τη δική σας προσφορά
  • Παρακολουθείτε την εξέλιξη της δημοπρασίας για το έργο: εάν η δική σας προσφορά είναι η υψηλότερη στη λήξη της προθεσμίας, το έργο θα είναι δικό σας.
  • Εφόσον είστε νικητής της δημοπρασίας, θα λάβετε ενημερωτικό email στο οποίο θα αναγράφονται οι λεπτομέρειες για τη δωρεά σας στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και για την παράδοση του έργου σε εσάς.

«Together we Create»

Το εγχείρημα «do your pART» εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Together we Create».Το «Together we Create» συγκεντρώνει ένα σύνολο διαφορετικών πρωτοβουλιών που δημιουργήθηκαν εν μέσω κορονοϊού από νέους ανθρώπους με στόχο να στηρίξουν το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα