back to top
25.4 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Αυστηροποιούνται οι ποινές για τους δράστες μίας σειράς ειδεχθών εγκλημάτων, όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση, ομαδικός βιασμός και βιασμός σε βάρος ανηλίκου, με βάση τις αλλαγές του νέου Ποινικού Κώδικα που παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, με τις προωθούμενες αλλαγές επιμηκύνεται ο χρόνος παραγραφής για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων, που έχουν πλέον το δικαίωμα να διεκδικήσουν την τιμωρία του δράστη και μετά την ενηλικίωσή τους, ενώ αυξάνεται ο χρόνος πραγματικής έκτισης των ποινών στις φυλακές.

 

Χαιρετίζω τις τολμηρές τροποποιήσεις στους Ποινικούς μας Κώδικες, που τίθενται σε διαβούλευση. Το νομικό μας οπλοστάσιο ανανεώνεται και το δικαιϊκό μας σύστημα αναμορφώνεται, έγραψε -μεταξύ άλλων- στο τουιτερ ο πρωθυπουργός

 

Σε 2.046 ανέρχονται τα νέα κρούσματα , εκ των οποίων 392 εντοπίζονται στην Αττική και 331 στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από

216.606 τεστ, με ποσοστό θετικότητας 0.94 %.

331 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ,ενώ 33 κατέληξαν.

Χωρίς rapid test αλλά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού προσέρχονται στα οδοντιατρεία οι ασθενείς, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Οι ανεμβολίαστοι προσέρχονται με αρνητικό rapid test 48 ωρών. Εξαιρούνται τα έκτακτα περιστατικά .Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας στο www.athina984.gr.

 

Πτώση κατά 11,53% καταγράφηκε στη μετοχή της ΔΕΗ σε μια συνεδρίαση πολλαπλών ρευστοποιήσεων μετοχών, στο χρηματιστήριο , στον απόηχο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, της επιχείρησης. Με απώλειες 1,54 % έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

 

Δέσμιο ιδεοληψιών χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά την συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ όπου και εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση στην αιφνιδιαστική αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της επιχείρησης.

«Ποια ΔΕΗ θέλουμε; Το κρίσιμο ερώτημα, αναφορικά με το σχέδιο της ΔΕΗ, είναι το αν θέλουμε την ΔΕΗ του κ. Φωτόπουλου και της εποχής του ή μια σύγχρονη επιχείρηση, που θα αντλεί κεφάλαια για να εξασφαλίζει ότι οι καταναλωτές, ιδιώτες και επιχειρήσεις, θα πληρώνουν φτηνότερο ρεύμα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη , λέγοντας χαρακτηριστικά. «Οι πολίτες θα πληρώσουν το μάρμαρο με τους λογαριασμούς ρεύματος» και έκανε λόγο για εκχώρηση του 17% της ΔΕΗ.

 

Το στίγμα της κυβέρνησης για τα μεγάλα θέματα της εξωτερικής πολιτικής με αναφορές και στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας αλλά και η στάση της Ελλάδας στις παγκόσμιες προκλήσεις, όπως είναι το μεταναστευτικό και το περιβάλλον, αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του απόψε στις 9 και μισή , ώρα Ελλάδας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Τελικά ,συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στα γραφεία του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση οριστικοποιήθηκε σε συνέχεια και της συγγνώμης που ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος για την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας».

 

Εκατοντάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της πρώτης παγκόσμιας μαζικής κινητοποίησης για την κλιματική αλλαγή ,που λαμβάνει χώρα σε πολλές χώρες της υφηλίου

«Δεν έχουμε άλλο σπίτι, σώστε τον πλανήτη», ήταν ένα από τα κεντρικά συνθήματα της συγκέντρωσης και πορείας που ακολούθησε στους γύρω δρόμους, με τους διαδηλωτές να τονίζουν την κρισιμότητα της κατάστασης και την επιτακτική ανάγκη για άμεση ανάληψη δράσης.

 

Στην τελευταία τηλεμαχία πριν τις ομοσπονδιακες εκλογες στη Γερμανία διασταύρωσαν τα ξίφη τους οι επικεφαλής όλων των κομμάτων _και οχι μονο των τριων μεγαλύτερων όπως τις προηγουμενες εβδομαδες-

Τα αποτελεσματα των δημοσκοπησεων δείχνουν ότι θα έχουμε εκλογικό θρίλερ την Κυριακή.

ΚΑΙΡΟΣ
Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

21ένας βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη ,εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα