back to top
24.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

24.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Θ. Πλεύρης: Η διοικητική πράξη απέλασης για τους παράνομους μετανάστες που θα εμβολιαστούν, δεν θα ισχύει μόνο για τη στιγμή του εμβολιασμού τους

Διαβάστε επίσης

«Η διοικητική πράξη της απέλασης για τους παράνομους μετανάστες που θα εμβολιαστούν, δεν θα ισχύει μόνο για τη στιγμή του εμβολιασμού τους»,διευκρίνησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης,μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής επί της σύμβασης δωρεάς του ΙδρύματοςΣταύρος Νιάρχος στο ελληνικό Δημόσιο.

« Δεν υπάρχει αναστολή με την έννοια της πριμοδότησης,απλώς εκείνη τη στιγμή δεν θα μπορεί να εκτελεστεί η απόφαση απέλασης», εξήγησε ο υπουργός.
Επίσης, ο κ Πλεύρης,αναφερόμενος στην περίπτωση της Μυρτούς, η υπόθεση της οποίας συγκλόνισε το πανελλήνιο το 2012,είπε ότι το υπουργείο Υγείας θα σταθεί δίπλα της ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή θεραπεία. Με αφορμή όσα δήλωσε η μητέρα της ότι έχει επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας της και ότι διερευνά τη δυνατότητα να βρεθεί σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία , ο κ. Πλεύρης, ανέφερε ότι θα υπάρξει επικοινωνία του υπουργείου με τις Γερμανικές Αρχές, στις οποίες έγινε γνωστή η ιδιαιτερότητα της κατάστασης.

600.000 συμπολίτες μας άνω των 60, δεν έχουν εμβολιαστεί

Κατά τ´άλλα, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι περίπου 600.000 συμπολίτες μας άνω των 60, δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όπως τόνισε,μπορεί το 70% του ενηλίκου πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί,ωστόσο στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 , η οποία θεωρείται και η πιο ευπαθής, έχει εμβολιαστεί το 80% με συνέπεια περίπου 600.000 άνθρωποι σε αυτη την ομάδα να μην έχει εμβολιαστεί.

Αναφερόμενος στα πλαστά πιστοποιητικά ο υπουργός ανέφερε ότι όπου υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία για ύποπτες συμπεριφορές γίνεται αμέσως έλεγχος και έκανε λόγο για περιστατικά με διασπορά αλλά μεμονωμένα. Ταυτόχρονα,επέμεινε ότι το ηλεκτρονικό σύστημα εμβολιασμού δεν παρουσίασε κενό, ωστόσο όταν κάποιος επίορκος μπαίνει με τα στοιχεία του τότε είναι ευκολότερο να υπάρξει η παρανομία.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα