back to top
25.9 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

25.9 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Βόρεια Ελλάδα. Σήμερα συνεδριάζει η ολομέλεια της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, για το αν η Θεσσαλονίκη θα οδηγηθεί σε μίνι lockdown, μαζί με άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Λάρισα.

Στη Δράμα, μετά το τέλος ευρείας σύσκεψης των τοπικών φορέων, τόσο η διοικητής του γενικού νοσοκομείου όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, ώστε να μην επαναληφθούν οι δύσκολες μέρες της περσινής χρονιάς με τους πολλούς θανάτους, όπως είπαν.

Την ίδια ώρα αυξάνονται τα κρούσματα στη σχολική κοινότητα, δύο μόλις εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ήδη, έχουν τεθεί σε αναστολή δύο τμήματα του 10ου δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη και ένα τμήμα δημοτικού στο Μούλκι Κορινθίας. Διάσπαρτα κρούσματα, πάντως, καταγράφονται καθημερινά σε πολλά ακόμη σχολεία, με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας να κάνουν λόγο για περισσότερα από 8.500 κρούσματα.

2.978 νέα κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. 22 ασθενείς κατέληξαν, ενώ 322 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων 291ένας είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 31ένας πλήρως εμβολιασμένοι.

Από σήμερα μέχρι την επόμενη Παρασκευή θα είναι διαθέσιμα τα τέσσερα self test που αντιστοιχούν στους μαθητές.

Όσοι «παραμυθιάζουν» τους πολίτες ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα αποτελούν άμεση λύση για τη νόσο Covid-19, υπονομεύουν στην ουσία τη συλλογική προσπάθεια της χώρας για την αντιμετώπιση της αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος.

Οι παρενέργειες που παρατηρούνται μετά μια αναμνηστική δόση των εμβολίων της Pfizer και της Moderna κατά της Covid είναι “παρόμοιες” με αυτές που εκδηλώθηκαν μετά τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Δεύτερο δύσκολο βράδυ για τους κατοίκους στην Κρήτη, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ την ώρα που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η μετασεισμική ακολουθία.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 415 αυτοψίες εκ των οποίων τα 359 κτήρια είναι μη κατοικήσιμα και μόνο 56 μπορούν να κατοικηθούν. Αναφορικά με τα σχολεία, έχουν ελεγχθεί 18 σχολικές μονάδες εκ των οποίων οι μισές είναι ακατάλληλες.

Εν τω μεταξύ, δώδεκα μέτρα για τη στήριξη των σεισμόπληκτων κατοίκων ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση κτιρίων, αποζημίωση της οικοσκευής και κάλυψη των πρώτων αναγκών των νοικοκυριών που επλήγησαν μέσω της πλατφόρμας arogi.gov.gr, απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων.

Ο πρωθυπουργός, από την Κρήτη, ανακοίνωσε την άμεση ενεργοποίηση του πλαισίου κρατικής αρωγής το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Εύβοια. Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι “δεν υπάρχει πλαφόν” σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν αποθέματα στον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

Επί της αρχής “στρατηγικά ορθές επιλογές”, χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, την Αμυντική Συμφωνία και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με φρεγάτες, αφήνοντας όμως αιχμές ότι εξ αιτίας των παλινωδιών, όπως υποστηρίζει και την έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης πληρώνουμε περισσότερα από 10 δισ. ευρω, στα εξοπλιστικά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τις συνεχείς επενδύσεις που πραγματοποιεί η Ελλάδα για την αναβάθμιση των αμυντικών της δυνατοτήτων και το γεγονός ότι εκπληρώνει τις νατοϊκές της δεσμεύσεις για τις προβλεπόμενες αμυντικές δαπάνες σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή τη νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

Θέμα ημερών ή και ωρών είναι η ενεργοποίηση της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο myAADE, για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στη ρύθμιση αποπληρωμής των κορονοχρεών σε 36-72 μηνιαίες δόσεις.

“Περισσότεροι φεύγουν παρά έρχονται τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο οποίος διευκρίνισε ότι το 2021 έχουν μειωθεί οι ροές των μεταναστών και προσφύγων στα νησιά μας σε σχέση με το 2020. Πρόσφατα αναχώρησαν άλλοι 41ένας Αφγανοί για την Πορτογαλία.

Τουλάχιστον 29 κρατούμενοι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων μεταξύ εγκλείστων σε φυλακή στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ισημερινού, ανακοίνωσαν οι αρχές κάνοντας λόγο για άλλους 42 κρατούμενους τραυματίες.

Έξι από τους φυλακισμένους βρέθηκαν «αποκεφαλισμένοι», σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές του Ισημερινού.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις το πρωί και από το απόγευμα πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών προβλέπονται σήμερα για την Αττική, κυρίως στα δυτικά του νομού. Οι άνεμοι βόρειοι έως και 5 μποφόρ. Σε πτώση η θερμοκρασία στην Αθήνα. θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα