back to top
23.1 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

23.1 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Στη Βόρεια Ελλάδα μετατοπίζεται το επίκεντρο του κορονοιού, καθώς Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λάρισα, εισήλθαν στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη, σύμφωνα με εισήγηση της επιτροπής επιδημιολόγων που συνεδρίασε με αφορμή την αύξηση του ιικού φορτίου και τη διαφαινόμενη πίεση στο σύστημα υγείας.

Σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού παραμένουν Καστοριά, Δράμα, Ημαθία, Ξάνθη, Πιερία, Πέλλα και Καβάλα. Επίσης αποφασίστηκε ότι σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, οι πολίτες θα εισέρχονται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης ή Rapid test.

2.187 νέα κρούσματα, ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 323 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. To 29% των νέων κρουσμάτων αφορά παιδιά ηλικίας 4 εως 18 ετών. Σε 4.026 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων σε παιδιά και έφηβους για την εβδομάδα 20 έως 26 Σεπτεμβρίου.

Σε εφτά συλλήψεις και 42 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία μετά και τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και φοιτητών στο σχολικό συγκρότημα 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης. Χθες το απόγευμα φοιτητικοί σύλλογοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές πραγματοποίησαν συλλαλητήριο αντιδρώντας στην επίθεση που δέχθηκαν φοιτητές από ακροδεξιούς εξωσχολικούς, στο εν λόγω σχολείο. Οι φοιτητικοί σύλλογοι διοργανώνουν νέο συλλαλητήριο, σήμερα στις 7 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Παιδείας για τη στάση αναμονής που κρατούν απέναντι στις επιθέσεις ακροδεξιών στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ .

«Το υπουργείο Παιδείας για να μην χάσει το ακροατήριο της ακροδεξιάς αφήνει μία πηγή έντασης και σύγκρουσης μέσα σε ένα δημόσιο σχολείο που έχει καταληφθεί από ομάδες νεοναζί», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση άργησε να παρέμβει στο περιστατικό, ενώ ο διχαστικός της λόγος εκκολάπτει τυφλές αντιδράσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης και πρόσθεσε δεν πρέπει να ξεχάσουμε όσα ζήσαμε με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή στον Παύλο Φύσσα.

Για εγκληματική επίθεση νεοναζί με τις πλάτες της ΕΛ.ΑΣ, κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Μη κατοικήσιμα είναι 8 στα 10 σπίτια λόγω του σεισμού στην Κρήτη. Μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 1.199 κτίρια, από τα οποία τα 995 αφορούν κατοικίες, από τις οποίες 772 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες. Έχουν γίνει έλεγχοι σε 18 σχολικές μονάδες, εκ των οποίων τα 6 κρίθηκαν ακατάλληλα. Εν τω μεταξύ, η σεισμικότητα στη Θήβα βρέθηκε απόψε στο επίκεντρο της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εισηγήθηκε να μεταβούν άμεσα στην περιοχή οι σεισμολόγοι για να εξετάσουν την κατάσταση, καθώς όπως είπε οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι.

Την άποψη ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι παρωχημένοι, επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι.

“Η ανάπτυξη είναι η οδός διαφυγής από το πρόβλημα του υψηλού δημόσιου χρέους, τόνισε ο Μάριο Ντράγκι, επί χρόνια επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Περιέγραψε πρόσφατα το επονομαζόμενο “σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης”, ως παρωχημένο, τονίζοντας ότι “δεν υπάρχει κίνδυνος να επανέλθει στην ίδια μορφή”.

Στην ακτιβίστρια και υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Wai Wai Nu, μέλος της μειονότητας των Ροχίνγκια της Μυανμάρ, απένειμε απόψε το «Βραβείο Δημοκρατίας της Πόλης των Αθηνών, 2021» ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο του 9ου Athens Democracy Forum, οι εργασίες του οποίου διεξάγονται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με όσους, σε όλο τον κόσμο, παλεύουν ενάντια στις δυνάμεις του σκοταδισμού και υπερασπίζονται τις καθολικές αξίες και ιδανικά τα οποία συμβολίζει η Ακρόπολη. Το ‘Βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών’ είναι μια ετήσια αναγνώριση αυτών των ‘Ανθρώπων του Θάρρους’,» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων.

Η κρίση στις σχέσεις Γαλλίας και ΗΠΑ δεν τελείωσε με την επανέναρξη του διαλόγου, μετά και το τηλεφώνημα που είχαν Εμμανουέλ Μακρόν και Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο πρόεδροι, με πρωτοβουλία του Τζο Μπάιντεν, συμφώνησαν να έχουν συνάντηση, στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στο τέλος Οκτωβρίου στη Ρώμη, ενώ επέστρεψε και ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ουάσιγκτον.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας αναφέρθηκε και στις σχέσεις Παρισιού – Λονδίνου, κάνοντας λόγο για ανάγκη «αναθεώρησης» και κατηγορώντας τη Βρετανία για παραβίαση των υποχρεώσεών της.

Τους αθλητές και τις αθλήτριες της ελληνικής αποστολής στους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο θα υποδεχθεί και θα τιμήσει το πρωί το προεδρείο της Βουλής.

Και ο καιρός …

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα