back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θ. Ζαούτης: Η επιδημιολογική εικόνα θα κρίνει εάν θα γίνουν παρελάσεις

Διαβάστε επίσης

«Η επιδημιολογική εικόνα είναι αυτή που θα κρίνει την απόφαση της Επιτροπής για τις παρελάσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης. Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Κατερίνα Παπαβασιλείου είπε ότι «με τα σημερινά δεδομένα είμαστε στη δήλωση του υπουργού, του κ. Βορίδη για την πραγματοποίηση τους, αλλά επειδή πρόκειται για δυναμική και μεταβαλλόμενη κατάσταση θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Ο κ. Ζαούτης αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ο κ. Ζαούτης είπε πως σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Pfizer η μελέτη στην οποία προχώρησε έδειξε ότι το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό χωρίς άλλες παρενέργειες. Μόλις λάβει έγκριση θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τον εμβολιασμό τους: «υπάρχουν πολλές αρνητικές συνέπειες στα παιδιά όπως για παράδειγμα ότι το 10% νοσεί από long covid, η άλλα που έχουν συνέπειες στην ψυχολογία τους με στρες, κατάθλιψη κλπ. Πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε σοβαρά το θέμα του εμβολιασμού των παιδιών».

Αναγκαίος ο αντιγριπικός εμβολιασμός

Τέλος, ο κ. Ζαούτης είπε ότι ο πληθυσμός πρέπει να προχωρήσει και στον εμβολιασμό κατά της γρίπης καθώς αναμένεται αύξηση των αναπνευστικών ιών. «Μπαίνουμε ήδη σε αυτή την περίοδο αναμένοντας έξαρση τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο», επεσήμανε προσθέτοντας πως πέρυσι δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερο πρόβλημα λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα