back to top
20.5 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

20.5 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Art Athina Virtual και Pop Up: Περισσότερες από 45 γκαλερί συμμετέχουν στην αθηναϊκή φουάρ

Διαβάστε επίσης

To 2021 σηματοδοτεί την 26η επέτειο της Διεθνούς Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης Art Athina. Δύο χρόνια μετά την πανδημία, το ψηφιακό συναντά και πάλι το φυσικό. Η Art Athina παρουσιάζει για δεύτερη φορά τη διαδικτυακή της έκδοση Art Athina Virtual καθώς και ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα performance, new media space, ζωντανών ομιλιών και μια νέα σειρά podcast. Η διαδικτυακή Art Athina κορυφώνεται με το φυσικό της ισοδύναμο, την ομαδική έκθεση Art Athina Pop Up στο ξενοδοχείο King George στην Αθήνα, 12-21 Νοεμβρίου 2021.
Η Art Athina πραγματοποιείται, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Με ψηφιακή παρουσία για ένα μήνα (1-30 Νοεμβρίου) και φυσική παρουσία στο ισόγειο του ξενοδοχείο King George στην πλατεία Συντάγματος (12-21 Νοεμβρίου) περισσότερες από 45 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν στην αθηναϊκή φουάρ. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ομιλίες στο φουαγιέ του θεάτρου Παλλάς, βίντεο και περφόρμανς που θα έχουν ως σημείο εκκίνησης την ανανεωμένη ιστοσελίδα της διοργάνωσης ή τους δρόμους της πόλης.
Την ευθύνη της διοργάνωσης, όπως κάθε χρόνο, έχει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης και η ομάδα της Art Athina με καλλιτεχνική διευθύντρια τη Σταματία Δημητρακοπούλου. H υλοποίηση της πλατφόρμας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Art Athina Pop Up
Η ομαδική έκθεση «Art Athina Pop Up» θα φιλοξενηθεί στον ισόγειο χώρο του ξενοδοχείου King George, στην πλατεία Συντάγματος, από τις 12 έως τις 21 Νοεμβρίου σε επιμέλεια της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Art Athina, Σταματίας Δημητρακοπούλου.
Στον εκθεσιακό αυτό χώρο που θα λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο και με την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων, όλες οι συμμετέχουσες αίθουσες τέχνης και οι ανεξάρτητοι χώροι στο Art Athina Virtual θα παρουσιάσουν από ένα έργο τέχνης, το οποίο θα συνοδεύεται από QR code.
Οι επισκέπτες σκανάροντας τον κωδικό κάθε έργου θα μπορούν να μεταβαίνουν αυτομάτως στο ψηφιακό περίπτερο της γκαλερί και να παίρνουν πληροφορίες για τον καλλιτέχνη και το έργο του. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του χώρου έχει αναλάβει το γραφείο Objects of Common Interest με έδρα τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα