back to top
29.4 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

29.4 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

Θ. Ψαλτοπούλου: Το 50% των ανεμβολίαστων, εάν ενημερωθεί σωστά θα είναι πιο θετικό απέναντι στον εμβολιασμό, οι υπόλοιποι δεν θα το κάνουν έτσι κι αλλιώς

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη επιπλέον ενημέρωσης στα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί προκειμένου να πειστούν να θωρακιστούν απέναντι στον Covid-19, υπογράμμισε η κ. Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Παθολόγος, καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Εκτίμησε -όπως άλλωστε αποτυπώνεται και σε σχετική έρευνα της Pulse- ότι «ένα 50% των ανεμβολίαστων, εάν ενημερωθούν επαρκώς θα είναι πιο θετικοί απέναντι στον εμβολιασμό, σε αντίθεση με το υπόλοιπο 50% που φέρεται αμετακίνητο και αποφασισμένο να μην κάνει το εμβόλιο. Επομένως, πρέπει να στοχεύσουμε στην πρώτη κατηγορία. Να δούμε τους προβληματισμούς εκείνων που ανησυχούν, να τους εξηγήσουμε και να τους πείσουμε».

Η κ. Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, αναφέρθηκε στην πρόσφατη έκθεση του Αμερικάνικου Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC), αναδεικνύοντας έναν επιπλέον λόγο να νιώθουμε σιγουριά για τον εμβολιασμό μας, καθώς, όπως προκύπτει από τις σχετικές μελέτες, τα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού, μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από άλλες αιτίες που σχετίζονται έμμεσα και με διαφορετικές ασθένειες.

Ειδικότερα, εξήγησε ότι εάν, για παράδειγμα, κάποιος που αντιμετωπίζει καρδιαγγειακά προβλήματα νοσήσει από κορωνοϊό, αυτό θα επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας του με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του.

«Η νόσηση από κορονοϊό, ειδικά στους ανθρώπους άνω των 70 ετών ή σε εκείνους με υποκείμενα νοσήματα, δεν είναι απλή υπόθεση. Συνεπώς, τα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού, μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από άλλες αιτίες. Επίσης, οι έγκυες γυναίκες πρέπει να εμβολιαστούν ώστε θωρακιστούν από βαριά νόσηση, δεδομένου ότι θεωρούνται ομάδα υψηλού κινδύνου».

Πάντως, σημείωσε ότι σε σχέση με τους προηγούμενες μήνες, το ποσοστό των ανεμβολίαστων έχει μειωθεί, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι πρέπει να ενταθούν οι εμβολιασμοί, καθώς είναι το μοναδικό μας όπλο στη μάχη κατά του Covid-19.

Μάλιστα, τόνισε την ανάγκη όλοι οι φορείς, μαζί και η Εκκλησία, να συμβάλουν στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Σχεδόν 7,5 δισεκατομμύρια πολιτών παγκοσμίως έχει εμβολιαστεί. Πρέπει και εμείς να γίνουμε ένα κομμάτι όλης αυτής της προσπάθειας ώστε να θέσουμε υπό έλεγχο την πανδημία. Δεν έχουμε άλλο τρόπο να εξαφανίσουμε τον ιό, αλλά μπορούμε να τον περιορίσουμε με τον εμβολιασμό», κατέληξε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα