back to top
33 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

33 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Πανδημία: Ξεκινά η αποστολή φύλλων πορείας σε 80 ιδιώτες γιατρούς

Διαβάστε επίσης

Μόνο 20 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν – σύμφωνα με πληροφορίες- στην έκκληση του υπουργείου Υγείας για συνδρομή στο ΕΣΥ, την ώρα που στη Βόρεια Ελλάδα η κατάσταση στα νοσοκομεία χαρακτηρίζεται εφιαλτική.

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή τουλάχιστον 80 φύλλων πορείας σε ιδιώτες γιατρούς, πνευμονολόγους και παθολόγους, με διάρκεια δύο μήνες.

Εκτιμάται ότι σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία χρειάζονται 100-150 γιατροί προκειμένου να ενισχυθούν τα νοσοκομεία στελεχώνοντας τη διαδικασία της ενίσχυσης κλινικών Covid-19 . 

Τα πρώτα φύλλα πορείας αναμένεται να αποσταλούν με κυλιόμενο τρόπο για τις διάφορες περιοχές . Εφόσον ξεκινήσει η σχετική διαδικασία, θα χρειαστούν περίπου 48 ώρες για την επίδοση, δηλαδή εκτιμάται ότι οι γιατροί θα έχουν ενημερωθεί μέχρι το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής πότε και σε ποιο νοσοκομείο πρέπει να παρουσιαστούν. Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος, με ποινή φυλάκισης έως 3 μήνες.

Οι ιατροί που θα κληθούν να παρουσιαστούν στις κλινικές covid-19 θα έχουν παραλάβει «φύλλα επίταξης υπηρεσιών» από τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις, στο πλαίσιο επιστράτευσης από το υπουργείο Υγείας . Οι ιατρικές ειδικότητες που ζητούνται για την κάλυψη των νοσοκομείων της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας είναι εντατικολόγοι, πνευμονολόγοι, αναισθησιολόγοι και γενικοί ιατροί.

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας εκτιμάται ότι θα χρειασθούν 150 ιατροί έναντι 210 που είχαν επιστρατευθεί τον περασμένο Μάρτιο .

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε εχθές 6.950 νέα κρούσματα, 72 θανάτους και 551 διασωληνώσεις σε ΜΕΘ

Συνολικά χθες το βράδυ στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονταν περισσότεροι από 4.000 ασθενείς, με τους 920 εξ αυτών να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), θαλάμους αρνητικής πίεσης.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα