back to top
21.6 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

21.6 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Γ. Κακλέας: Η σάτυρα πετυχαίνει μόνο όταν βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο

Διαβάστε επίσης

Πρεμιέρα αύριο 19 Νοεμβρίου στο θέατρο Γκλόρια για τον “Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού” του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα και με τον Πάνο Βλάχο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μια παράσταση με τραγούδια, ζωντανή μουσική και καυστικό χιούμορ από μια ομάδα ηθοποιών που παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν διακωμωδώντας βιωματικά το δικό τους σήμερα μέσα από την ιστορία του έργου.

«Παίρνουμε το έργο του Ντάριο Φο και μιλάμε για σημερινά θέματα, επεμβαίνουμε δηλαδή αρκετά σχολιάζοντας τη σημερινή πραγματικότητα» είπε ο Γιάννης Κακλέας μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Αριστέα Γιάννου.

Αναφέρθηκε στο Ντάριο Φο και το πόσο υβριδικός είναι όσο και για το undergroud χιούμορ του.
«Είναι ένα έργο ιδιαίτερα αστείο…είναι ένα αληθινό γεγονός με μια έντονη οσμή παρακράτους για αυτούς που ισχυρίστηκαν ότι ήταν ένας τυχαίος θάνατος αναρχικού. Ο Ντάριο Φο μιλά στο έργο του για την κατάχρηση εξουσίας όλων των ειδών. Ο πρωταγωνιστής είναι ένα τρελός, ένας διαφορετικός άνθρωπος. Είναι ένα παιχνίδι του παρελθόντος και της σύγχρονης κριτικής. Ταυτόχρονα είναι και μια μουσική παράσταση, έχει τραγούδια σύγχρονης γραφής, έχει κίνηση και εικόνες» υπογράμμισε ο σκηνοθέτης.

Πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας και σκέψεις του Ντάριο Φο, ότι «δεν έχουμε στόχο να κουνήσουμε το δάχτυλο, ούτε να παρουσιάσουμε μια πολιτική μπροσούρα. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με χιούμορ, η σάτυρα πετυχαίνει μόνο όταν βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο» 

Τέλος αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Πάνο Βλάχο για το χιούμορ του και το πόσο ταλαντούχος είναι ενώ τόνισε πως μαζί του είναι και μια ομάδα ”τρελών” και η επικοινωνία με το κοινό θα είναι άμεση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα