back to top
30.4 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

30.4 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

Ηλεκτρονικά οι τροποποιήσεις στις ΑΠΔ για έμμισθους, μισθωτούς δικηγόρους και υγειονομικούς

Διαβάστε επίσης

Με ηλεκτρονικό τρόπο θα μπορούν να γίνονται οι τροποποιήσεις στις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) που αφορούν Έμμισθους Δικηγόρους, Μισθωτούς Μηχανικούς και Υγειονομικούς.

Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, που αφορά εργοδότες, ενεργοποιήθηκε από τον ΕΦΚΑ και θα διατηρηθεί σε ισχύ έως την 30η Ιουνίου 2022. Πρόκειται για το πρώτο βήμα, σχετικά με την ορθή υποβολή των ΑΠΔ για το 2019 και το 2020 και την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.

Το δεύτερο βήμα, έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιανουαρίου 2022, καθώς τότε πρόκειται να ενεργοποιηθεί και η αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική διαδικασία επιστροφής των αντιστοίχως αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών στους εν λόγω δικαιούχους (ασφαλισμένους και εργοδότες).

Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία τροποποίησης των ΑΠΔ για τα έτη 2019 και 2020, αφορά:

· Εργοδότες δικηγόρων με έμμισθη εντολή απασχολούμενων στον ιδιωτικό τομέα και σε Ν.Π.Ι.Δ.

· Εργοδότες μισθωτών μηχανικών και υγειονομικών απασχολούμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με σχέση ιδιωτικού δικαίου (Ι.Δ.Α.Χ., Ι.Δ.Ο.Χ. με υποχρέωση υποβολής ΑΠΔ Κοινών Επιχειρήσεων).

ΠΡΟΣΟΧΗ: η υπηρεσία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη για πρόσωπα που έχουν υπαχθεί:

α) Στο Μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

β) Στα επιπρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, που δραστηριοποιούνται σε τριτογενή τομέα και στους κλάδους των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών, ενταγμένων ή μη, στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και

γ) Στο ανοιχτό πρόγραμμα για τη δημιουργία 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα