back to top
23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ν. Σοφιανός: Η μόνη ατομική ευθύνη που υπάρχει για εμάς είναι η αλληλεγγύη και ο αγώνας

Διαβάστε επίσης

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, ο Αθήνα 9.84, στέλνει μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης και ανοίγει μια αγκαλιά αγάπης και ελπίδας στηρίζοντας το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου» και του Πατέρα Αντώνιου.

Στο πλαίσιο του Ραδιομαραθώνιου που διοργανώνει, καλλιτέχνες, πολιτικοί, αθλητές, συγγραφείς και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, στηρίζουν την προσπάθεια του σταθμού της πόλης να βοηθήσει απροστάτευτα παιδιά, μητέρες και οικογένειες σε ανάγκη.

Ο Νίκος Σοφιανός, Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας» και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη, ανέφερε:

«Η αξία της αλληλεγγύης και της αγωνιστικής στάσης απέναντι στα προβλήματα που πλημμυρίζουν τη δύσκολη καθημερινότητα της πλειοψηφίας του λαού μας, είναι καθημερινή υπόθεση. Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι αυτές τις γιορτινές μέρες δε μπορούμε παρά να στεκόμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας που νιώθουν την πίεση, που ζουν στην ανέχεια και στην ένδεια, σε αυτούς που έχουν περισσότερο από κάθε άλλον την ανάγκη βοήθειας και φροντίδας. Η στήριξη αυτών των ομάδων είναι θέμα μιας πολιτικής η οποία είναι βαθιά ταξική, αντιδραστική. Έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος που δουλεύει για τους λίγους».

Πρόσθεσε ότι: «Συζητάμε έναν προϋπολογισμό που ενώ θρηνούμε περισσότερους από 20.000 συνανθρώπους μας, προβλέπει λιγότερα για τα νοσοκομεία, κρατώντας κλειστά 6 εξ αυτών στην Αττική, την ώρα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι γιατροί και οι νοσηλευτές , δίνουν τη μάχη για τη ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές. Ακόμα και η δυνατότητα του εμβολιασμού, αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση με μια λογική ατομικής ευθύνης. Επαναλαμβάνεται ο ίδιος συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η ασυδοσία στους χώρους εργασίας, το στρίμωγμα στα σχολεία, η κατάσταση στα νοσοκομεία.
Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία διαλέγει βολικό αντίπαλο τους αντιεμβολιαστές αντί να ενημερώσει και να επιμείνει. Δεν δόθηκε ούτε μια εκπαιδευτική ώρα στα σχολεία προκειμένου να ενημερωθεί ο μαθητικός πληθυσμός για την αξία του εμβολιασμού, για το ότι μπορεί να θωρακίσει στο πλαίσιο μας συνολικότερης πολιτικής που δε σκέφτεται το κέρδος και το κόστος αλλά στηρίζει τη ζωή της πλειοψηφίας του λαού μας».

Και κατέληξε: «Η μόνη ατομική ευθύνη που υπάρχει για εμάς είναι η αλληλεγγύη και ο αγώνας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα