back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής στα ξενοδοχεία

Διαβάστε επίσης

Η εξέλιξη της πανδημίας παγώνει τα χαμόγελα των ξενοδόχων στους χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας καθώς καταγράφονται ακυρώσεις από τους εκδρομείς του εορταστικού δεκαπενθημέρου. Σε πολλούς δημοφιλείς προορισμούς η αναμενόμενη πληρότητα, η οποία άγγιζε σε περιπτώσεις και το 100% παρέμεινε μια καλή είδηση χωρίς πραγματικό αντίκρισμα για τους επαγγελματίες .

Ευρυτανία

«Δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι τόσο καλή όσο ακούγεται. Οι πληρότητες στο Καρπενήσι κινούνται στο 50 – 60% για όλο το δεκαπενθήμερο», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας Σοφία Φλέγκα. «Υπάρχουν πολλές ακυρώσεις σε καθημερινή βάση. Τα στοιχεία για την Πρωτοχρονιά είναι σαφώς χειρότερα των Χριστουγέννων και για τα Θεοφάνεια, ακόμα, το τοπίο είναι θολό. Οι ακυρώσεις ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα. Φυσικά υπάρχει μια κινητικότητα αλλά όχι αυτή που θα θέλαμε ούτε αυτή που ακούγεται. Η πληρότητα των ξενοδοχείων της περιοχής μας, κυμαίνεται στο ήμισυ της αντίστοιχης περιόδου του 2020. Μετά τις 10 Ιανουαρίου για τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχουν κρατήσεις και αυτός είναι και ο φόβος μας, τι θα γίνει την υπόλοιπη χειμερινή περίοδο» .

Όσον αφορά στις τιμές των καταλυμάτων, η κα Φλέγκα, τόνισε πως έχουν παραμείνει στα ίδια επίπεδα από το 2019 ή έχουν ανέβει ένα 10%.

Παρόμοια είναι η κατασταση και στα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο και τα Ιωάννινα

«Οι πληρότητες για το τετραήμερο των Χριστουγέννων αρχικά άγγιξαν το 90% ωστόσο λόγω των ακυρώσεων της τελευταίας στιγμής έπεσαν κάτω του 80%», σημειώνει μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο β’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Ελευθέριος Ζαρκάδας. «Ο κόσμος φοβήθηκε, νόσησε κλπ. Για την Πρωτοχρονιά ξεκινάμε με πληρότητες στο 80% ωστόσο αναμένουμε και πάλι ακυρώσεις. Ίδια είναι η εικόνα και για τα Θεοφάνεια. Δυστυχώς όλα είναι στον αέρα καθώς θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας».

«Οι τιμές ξεκινάνε από 60 ευρώ το δίκλινο και φτάνουν έως 250 ευρώ, ανάλογα την αστεροποίηση του ξενοδοχείου και τις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρει», επισημαίνει ο κ. Ζαρκάδας αναφέροντας ότι οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα του 2019.

Καλάβρυτα

Καλύτερη εικόνα όσον αφορά την πληρότητα και τις κρατήσεις, μας μεταφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων Κωνσταντίνος Δαφαλιάς.

«Υπήρξαν ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής τα Χριστούγεννα ωστόσο καλύφθηκαν αμέσως στο μεγαλύτερο ποσοστό τους και η πληρότητα την περίοδο των Χριστουγέννων στην περιοχή άγγιξε το 90 %. Για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς η πληρότητα φτάνει στο 85% και γίνονται ακόμη κρατήσεις. Το ίδιο ενδιαφέρον από τον κόσμο, φαίνεται και για τα Θεοφάνεια. Μέχρι στιγμής τα νέα μέτρα για την πανδημία ή η μετάλλαξη Όμικρον δεν μας έχει επηρρεάσει».

«Οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι στα επίπεδα του 2019, παρόλο που έχει αυξηθεί πολύ το λειτουργικό μας κόστος Προσπαθούμε να μη μετακυλίσουμε αυτήν την αύξηση στους πελάτες μας ωστόσο η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε κάποια στήριξη, από την πολιτεία, στο κομμάτι αυτό», επισημαίνει ο κ. Δαφαλιάς.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα