back to top
20.9 C
Athens
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Super League: Έκτακτο ΔΣ στις 15:00-Σε θέσεις… μάχης οι ομάδες για τα μέτρα στα γήπεδα

Διαβάστε επίσης

Η Super League Interwetten διεξάγει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, με αφορμή τα νέα μέτρα που έλαβε η υγειονομική επιτροπή για την προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα.

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τον αριθμό των φιλάθλων που θα μπορούν να παρακολουθούν αγώνες ποδοσφαίρου, οι αντιδράσεις των ομάδων ήταν πολύ σκληρές και αναμένεται στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, να γίνουν εντονότερες.

Το 10% ή πλαφόν 1000 φίλαθλοι στα γήπεδα δεν είναι αποδεκτό από τους συλλόγους, καθώς εκτός του ότι είναι σχεδόν λουκέτο, με ποιον τρόπο θα γίνει η επιλογή των ανθρώπων που θα προσέρχονται στα παιχνίδια;  Όταν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης κυρίως, έχουν πουλήσει χιλιάδες διαρκείας στους φίλους της ομάδας, δεν υπάρχει τρόπος επιλογής για το ποιοι θα πηγαίνουν στους αγώνες.

Επίσης οι ομάδες διαμαρτύρονται πως έχει γίνει επιλεκτική επιλογή εφαρμογής των μέτρων, καθώς δεν υπάρχει ανάλογη ποσόστωση σε θέατρα, κινηματογράφους και εστίαση που είναι σε εσωτερικούς χώρους και εξοντώνεται το ποδόσφαιρο, σε μία αθλητική εκδήλωση που λαμβάνει χώρα σε εξωτερικούς χώρους. Οι ομάδες μιλάνε για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Η αντίδραση των συλλόγων θα εκδηλωθεί έντονα στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο θα ξεκινήσει στις 15:00μέσω τηλεδιάσκεψης, με ένα και μοναδικό θέμα, τα νέα μέτρα περί περιορισμού προσέλευσης φιλάθλων στα γήπεδα.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού

Σκληρή ανακοίνωση για την απόφαση της Κυβέρνησης να μειωθεί στο 10% η πληρότητα στα γήπεδα, με όριο τους 1000 θεατές, εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκοι στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «σεβόμαστε απόλυτα όλα τα μέτρα που θα διαφυλάξουν την κοινωνία, όμως στεκόμαστε άφωνοι μπροστά σε αποφάσεις που καταδικάζουν σε λουκέτο τα γήπεδα, διότι αυτό είναι το 10%, λουκέτο, καθώς λειτουργικά αυτό σημαίνει για τις ΠΑΕ το 10%», ενώ επισημαίνουν ότι «δεν μπορούν να επιλέξουν σε κάθε αγώνα 1000 εκλεκτούς ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες πλήρως εμβολιασμένους φιλάθλους τους, που έτρεξαν να εμβολιαστούν ακριβώς για να μπορούν να βρίσκονται στις εξέδρες του γηπέδου».

Οι Πειραιώτες ζητούν από την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα το 10%, ενώ παράλληλα καλούν τη «Super League να συγκαλέσει άμεσα Διοικητικό Συμβούλιο ώστε με σύνεση και ορθολογισμό να παρθούν συλλογικά αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι».

Παναθηναϊκός: «Στο στόχαστρο το ποδόσφαιρο. Ανεφάρμοστο το 10%»

Επιθετική ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης μετά τη σημερινή ανακοίνωση των νέων μέτρων και τον περιορισμό των φιλάθλων στα γήπεδα εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που περιμένει επαναπροσδιορισμό των μέτρων.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία εναντιώνεται στην απόφαση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής να επιβάλλει το μέτρο του 10% και της προσέλευσης έως 1000 φιλάθλων στα γήπεδα.

Η πράσινη ΠΑΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι είναι άδικο να στοχοποιείται το ποδόσφαιρο, ενώ άλλες “πτυχές” της ζωής να παραμένουν ανοικτές, τονίζοντας και τη δυσκολία του να εφαρμοστεί στην πράξη το 10%.

ΑΕΚ: Προβληματισμός για τα 1000 άτομα στα γήπεδα

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στις ΑΕΚ το νέο μέτρο καταπολέμησης της διασποράς του COVID-19 που αφορά την προσέλευση στα γήπεδα. Το όριο των 1000 θεατών πλήττει όλες τις ομάδες, πολλών δε μάλλον την Ένωση με τα 16.000 εισιτήρια διαρκείας!

Από εκεί και πέρα οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ήδη ξεκινήσει διεργασίες μέσω της Super League για να αντιμετωπιστεί το θέμα που προέκυψε. Είναι πολλά τα ζητήματα που εγείρονται όσον αφορά τη διαχείριση αυτής της κατάστασης για την ΠΑΕ ΑΕΚ που θεωρεί ως δύσκολα εφαρμόσιμη τη συγκεκριμένη απόφαση.

ΠΑΟΚ: Κατά των μέτρων που ανακοινώθηκαν για τα γήπεδα

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για την πληρότητα των γηπέδων δεν ικανοποιούν ούτε τον ΠΑΟΚ που θα μεταφέρει και τις ενστάσεις του στην αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Super League Interwetten.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εκτιμούν ότι θα ήταν περισσότερο δίκαιο αλλά και εφαρμόσιμο ως μέτρο να επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων τουλάχιστον στο 30% ανά θύρα των γηπέδων.

Στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση και στην ουσία τιμωρούν τους φιλάθλους που αποφάσισαν να εμβολιαστούν ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες των ομάδων τους.

Με την χωρητικότητα να μειώνεται στα 1000 άτομα στον ΠΑΟΚ παραδέχονται ότι, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες, δεν μπορούν να βρουν δίκαιο τρόπο να εξυπηρετήσουν τους φιλάθλους.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα