back to top
24.9 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

24.9 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου 2022 το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Διαβάστε επίσης

Την στοχευμένη εφαρμογή του μέτρου αναστολής των συμβάσεων εργασίας, ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο, ενώ η κυβέρνηση έδωσε νέα παράταση, έως τις 31 Μαρτίου 2022, στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», το οποίο προβλέπει επιδότηση μέρους του μισθού με στόχο την διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Η αναστολή συμβασεων αφορά τον Ιανουάριο σε εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 30/12/2021 από επιχειρήσεις συγκεκριμένων κωδικών επιχειρηματικής δραστηριότητας βάσει ΚΑΔ (μπαρ, εστιατόρια με μουσική, κέντρα διασκέδασης κ.α.).

Σε κάθε περίπτωση με την εφαρμογή των μέτρων αυτών τίθεται σε ισχύ η ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας, για την επιχείρηση που θα ενταχθεί.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα υποβολής μόνο μέρους δήλωσης εκ μέρους εργαζομένων στον Πολιτισμό, προκειμένου να λάβουν και αυτοί την ειδική αποζημιωση.

Σε ότι αφορά στον τρόπο λειτουργίας των χώρων εργασίας, γενικότερα, προβλέπεται:

Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό

Προστασία εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με παροχή τηλεργασίας ή παροχή εργασίας σε χώρο εκτός επαφής με κοινό, όπου είναι εφικτό.

Τηλεργασία σε ποσοστό έως και 50%

Σταδιακή προσέλευση των εργαζομένων, σύμφωνα με τις εργασιακές ανάγκες και τις οδηγίες του εκάστοτε εργοδότη και

Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού, εξαιρουμένων των τραπεζών και των περιπτώσεων στις οποίες δεν δύναται να προγραμματισθεί ραντεβού με τήρηση πάντα των απαιτούμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα