back to top
28 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

28 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

Παρατείνεται έως 31 Μαρτίου η απόσυρση των ταμειακών μηχανών -Από 1η Απριλίου on line σύνδεση με ΑΑΔΕ

Διαβάστε επίσης

Τρίμηνη προθεσμία και συγκεκριμένα μέχρι στις 31 Μαρτίου 2022 παρέχεται από το υπουργείο Οικονομικών στους κατόχους των ταμειακών μηχανών προκειμένου να τις αναβαθμίσουν ή να αποκτήσουν καινούργιες που θα συνδέονται online με την ΑΑΔΕ.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία , λόγω της πανδημίας, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την αναβάθμιση των υπηρεσιών των παρόχων ηλεκτρονικής τιμολόγησης στη λιανική, ως εναλλακτική επιλογή για τις επιχειρήσεις με ταμειακές μηχανές, που πρέπει να αντικατασταθούν.

Πρόκειται για 179 τύπους ταμειακών μηχανών, οι οποίες θα πρέπει να αντικατασταθούν, καθώς είναι παλαιάς τεχνολογίας και δεν μπορούν να συνδεθούν online με το Taxisnet.

Πρακτικά η πλήρης σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxisnet και η online διαβίβαση των στοιχείων, θα ξεκινήσει από την 1η Απριλίου 2022 και μετά.

Οσοι δεν αντικαταστήσουν τις ταμειακές θα τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 500 ευρώ για κάθε έλεγχο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία «όποιος εκδίδει στοιχεία λιανικής πώλησης χωρίς τη χρήση φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού ή από εγκεκριμένο και μη δηλωμένο φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό ή από φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό ο οποίος δεν λειτουργεί με εγκεκριμένες προδιαγραφές, τιμωρείται με πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, ανά φορολογικό έλεγχο».

Οι ταμειακές μηχανές θα μπορούν να συνδέονται on line με το Taxis για να αποστέλλουν σε αυτό όλα τα δεδομένα των αποδείξεων που θα έχουν εκδοθεί. Κάθε εκδιδόμενη απόδειξη θα φέρει μοναδικό κωδικό απεικόνισης τύπου QR, που θα εξασφαλίζει την εγκυρότητα, τη μοναδικότητα αλλά και την προέλευση της.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα