back to top
32.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

32.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Νέο μαύρο ρεκόρ μολύνσεων – Πάνω από 55.000 κρούσματα αναμένονται σήμερα

Διαβάστε επίσης

Νέα ραγδαία αύξηση των μολύνσεων αναμένεται να αποτυπώσει ο σημερινός αριθμός των κρουσμάτων. Όπως κάθε Τρίτη εμφανίζεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, ειδικώς αυτή την Τρίτη που τυγχάνει η πρώτη του νέου έτους,  αναμένεται να αποτυπωθούν οι μολύνσεις που σημειώθηκαν από τα Χριστούγεννα έως και το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς . Σύμφωνα με τους αριθμούς των πρωινών διαγνώσεων αναμένεται σήμερα τα κρούσματα να  ξεπεράσουν ακόμη και τις 55.000 νέες μολύνσεις.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης έχει από το πρωί δηλώσει ότι “οι μετρήσεις στα λύματα της Αττικής δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση, καθώς μέσα σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο.” Πρόκειται είπε ο κ Θωμαΐδης “για μετρήσεις που δεν έχουμε ξαναδεί και έχουν αντίκτυπο στα θετικά κρούσματα που ανιχνεύει καθημερινά η κλινική επιτήρηση”.

“Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσα ακριβώς θα είναι τα κρούσματα στην Αττική, αλλά επειδή είναι περίπου το 40% των συνολικών κρουσμάτων στην επικράτεια μπορεί να ξεπεράσουν τα 20.000 κρούσματα μέσα στον Ιανουάριο”. Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι πιθανό να δούμε έναν τέτοιο αριθμό ακόμα και σήμερα στην Αττική, καθώς θα αυξηθούν τα τεστ.

Το 70% των PCR στη Θεσσαλονίκη βγαίνουν θετικά

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), βιοπαθολόγο/επίκουρη καθηγήτρια ιατρικής μικροβιολογίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Μαρία Χατζηδημητρίου, περίπου το 70% των PCR που γίνονται στα διαγνωστικά κέντρα βγαίνει θετικό.

«Έρχεται πολύ κόσμος για PCR γιατί υπάρχει τεράστια έξαρση κι ένα περίπου 70% των προσερχόμενων βγαίνουν θετικοί. Φυσικά δεν έρχονται χωρίς λόγο. Αυτός που θα έρθει στο διαγνωστικό για PCR είτε έχει συμπτώματα, είτε έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, είτε έχει θετικό rapid ή self test. Οπότε, το 70% είναι θετικοί και είναι τεράστιο αυτό το ποσοστό», εξηγεί η κ. Χατζηδημητρίου. 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα