back to top
28.8 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

28.8 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Ακύρωσαν τη βίζα του Τζόκοβιτς οι Αυστραλοί – Επιστρέφει στη Σερβία

Διαβάστε επίσης

Την οριστική απαγόρευση εισόδου στον ανεμβολίαστο Νόβακ Τζόκοβιτς στη χώρα αποφάσισαν οι Αρχές της Αυστραλίας μετά από εννιάωρη παραμονή του στο αεροδρόμιο της Μελβρούρνης και την κράτησή του για το πρόβλημα στα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Νωρίτερα απειλήθηκε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Σερβίας και Αυστραλίας για το θέμα με το Βελιγράδι να καλεί τον Αυστραλό πρέσβη για εξηγήσεις.

O υπουργός Υγείας της Αυστραλίας, Γκρεγκ Χαντ, επιβεβαίωσε την είδηση το πρωί της Πέμπτης (ώρα Αυστραλίας) δηλώνοντας ότι ο Σέρβος τενίστας θα πρέπει να επιστρέψει στη χώρα του, καθώς δεν έδωσε τις απαραίτητες ιατρικές αποδείξεις, ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα ως ανεμβολίαστος και να εξηγήσει το σκεπτικό της ειδικής άδειας που έλαβε από τους διοργανωτές του Αυστραλιανού Όπεν.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Νο1 τενίστας στον κόσμο θα είναι απών από το Αυστραλιανό Όπεν που θα διεξαχθεί στο διάστημα 17-30 Ιανουαρίου. Πάντως το νομικό του επιτελείο φέρεται να προσπαθεί έστω και την ύστατη ώρα να ανατρέψει την συγκεκριμένη απόφαση.

Στο πλευρό του Τζόκοβιτς ο πρόεδρος της Σερβίας

Μήνυμα στήριξης για τον Νόβακ Τζόκοβιτς εκφράζοντας τη συμπαράσταση όλου του σερβικού λαού δημοσίευσε στα social media Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Μόλις ολοκλήρωσα την τηλεφωνική επικοινωνία μου με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Είπα στο Νόβακ μας πως όλη η Σερβία είναι μαζί του και πως οι Αρχές παίρνουν μέτρα για να σταματήσει άμεσα η παρενόχληση στον κορυφαίο παίκτη του κόσμου. Σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους, η Σερβία θα παλέψει για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια. Παρεμπιπτόντως, ο Νόβακ είναι καλά, δυνατός, ακριβώς όπως τον γνωρίζουμε», έγραψε.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα