back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

MMΜ στην Αθήνα: Μειωμένη επιβατική κίνηση, διπλές μάσκες αλλά και καθυστερήσεις

Διαβάστε επίσης

Με μειωμένη επιβατική κίνηση, διπλές μάσκες αλλά και καθυστερήσεις κινούνται τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα στις πρώτες ημέρες του 2022.

Η εικόνα στις αστικές συγκοινωνίες την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου είναι σαφώς βελτιωμένη συγκριτικά με την κατάσταση που επικρατούσε λίγο πριν τις γιορτές. Ιδιαίτερος συνωστισμός δεν παρατηρείται στους συρμούς των μέσων σταθερής τροχιάς, στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, παρά το γεγονός ότι τα δρομολόγια δεν είναι και τόσο συχνά λόγω της… εορταστικής ατμόσφαιρας και των αδειών του προσωπικού. Αντίστοιχη μείωση παρατηρείται πάντως και στην επιβατική κίνηση, όπως γίνεται πάντα στις πρώτες μέρες κάθε χρόνου, γεγονός που οδηγεί σε εικόνες «κανονικότητας» στις αστικές συγκοινωνίες, παρά τα μειωμένα δρομολόγια.

Η έξαρση της πανδημίας με την επικράτηση της μετάλλαξης «Όμικρον», ο φόβος για την αυξημένη μεταδοτικότητά της αλλά και η αυστηροποίηση των μέτρων έχουν οδηγήσει το επιβατικό κοινό στο να συμμορφώνεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Η συντριπτική πλειονότητα των επιβατών φορούν τη διπλή μάσκα ή τη μάσκα υψηλής προστασίας, τόσο μέσα σε βαγόνια και οχήματα όσο και στις αποβάθρες και τις στάσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας προσφέρουν προστασία 94 – 95%, είναι μίας χρήσης και δεν πρέπει να συνδυάζονται με δεύτερη μάσκα, αλλά να φοριούνται μόνες τους.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα