back to top
22.8 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

22.8 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

«Μετωπική» Κεραμέως- Φίλη στη Βουλή για το άνοιγμα των σχολείων

Διαβάστε επίσης

Πολιτική αντιπαράθεση για το άνοιγμα και τα κρούσματα στα σχολεία μεταξύ του Νίκου Φίλη και της Νίκης Κεραμέως στη Βουλή.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας χάρη στον μαζικό έλεγχο τα self test που έγινε κατά την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων εντοπίστηκαν 31.000 κρούσματα που αν δεν είχαν ανοίξει τα σχολεία, όπως ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοι οι «φορείς θα κυκλοφορουσαν ανέμελα στην κοινότητα». Όπως είπε η υπουργός παραπάνω απο 7 εκ self test ήταν διαθέσιμα, ενώ τα τμηματα που έκλεισαν ήταν 2 σε πάνω απο 80.000, σημειώνοντας ότι η θετικότητα στα παιδιά δεν υπερβαίνει το 1,4.

Εξαπέλυσε επιθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει «όχι» σε όλα και πως όταν τα σχολεία ήταν ανοιχτά ζητούσε να κλείσουν και οταν είναι ανοιχτά ζητά το αντίθετο. Για το πρωτόκολλο του 50 συν 1 η κ Κεραμέως είπε οτι συζητήθηκε και τον Σεπτέμβη και Ιανουαριου και ακόμη και τώρα η αρμόδια επιτροπή δεν ζήτησε να αλλάξει. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλεξει το λαϊκισμό και δεν συστρατεύεται με την εθνική προσπάθεια αλλα τη δυναμιτίζει, κάνει ο,τι μπορεί για να μην λειτουργήσει η εκπαίδευση» ειπε η κ Κεραμέως .

«Ανοίξατε μια διαδικασία που ονομάζεται ανοσία της αγέλης, να αρρωστήσουν τα παιδιά δεν πειράζει» απάντησε ο τομέρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοτας οτι τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την πανδημία είναι αμείλικτα, καθώς με το άνοιγμα των σχολείων αυξήθηκε στο 24 τοις εκατό ο αριθμος κρουσμάτων. Χαρακτήρισε δε σχετική την αξία των self test καθώς όπως είπε το κρούσμα που διαπιστώνεται σήμερα ενδέχεται να νοσεί απο τη Δευτέρα, βάλλοντας και κατά του πρωτοκόλλου του 50 συν 1 λέγοντας οτι ειναι πολιτική απόφαση που δεν ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής. «Δεν είναι υπεύθυνη πολιτική αυτή, δεν πρέπει να συμφιλιωνόμαστε με το θάνατο και χθες είχαμε το πρώτο θανατο απο την «Όμικρον» τόνισε ο Νίκος Φίλης.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα