back to top
23.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

23.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

 

Προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη πήρε ο 37χρονος ιερέας, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από καταγγελίες ενός 16χρονου κοριτσιού για βιασμό σε βάρος της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφει στην κατάθεση που έχει δώσει το ανήλικο κορίτσι φέρεται να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020. Το κορίτσι, ωστόσο, μίλησε στην οικογένειά του τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο ιερέας, που κατηγορείται για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, λειτουργούσε στα Κάτω Πατήσια, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Όπλων.

Με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, τέθηκε σε αργία και παράλληλα με τη Δικαιοσύνη ξεκινούν οι ανακρίσεις από τα εκκλησιαστικά όργανα προκειμένου -εάν προκύψουν στοιχεία- να παραπεμφθεί σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.

Την ίδια ώρα, στο φως έρχονται δυο νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Αστυνομικός 31 ετών συνελήφθη με την κατηγορία ότι ξυλοκόπησε τη σύντροφό του στην περιοχή του Νέου Κόσμου. Σύμφωνα με την αστυνομία, γείτονες ενημέρωσαν την Άμεση Δράση. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι μπήκαν στο σπίτι από τη μπαλκονόπορτα, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο ΑΤ Ακρόπολη. Ο δράστης, με τη σειρά του, υπέβαλε μήνυση κατά των αστυνομικών, επειδή μπήκαν στο διαμέρισμά του.

Ταυτόχρονα, στην Πάτρα, 29χρονη κατήγγειλε τον 40χρονο σύζυγό της για άγριο ξυλοδαρμό. Ο δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, νέα κατάθεση δίνει αυτήν την ώρα στην ανακρίτρια η 24χρονη που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της, την Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία “Ελπίς”. Η ψυχρή εισβολή θα φθάσει σε δύο κύματα.

Το πρώτο θα πλήξει τη χώρα αύριο και το δεύτερο τη Δευτέρα. Αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές και νησιά. Tην ίδια ώρα, οι τιμές σε φυσικό αέριο και ρεύμα έχουν πάει στα ύψη.

Στο “μέτωπο” του κορονοϊού: Ανησυχία για την παραμονή των σκληρών δεικτών της πανδημίας σε υψηλά επίπεδα: “Στην αυξημένη θνησιμότητα παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Ένα από αυτά είναι η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη κυρίως των πολιτών άνω των 60 ετών. Επίσης, έχουμε γερασμένο και ευάλωτο πληθυσμό και φυσικά η προσβασιμότητα στην ιατρική φροντίδα και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών πρέπει να μελετηθεί”, τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Το 80% όσων νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με κορονοϊό έχουν μολυνθεί από την μετάλλαξη Όμικρον, ενώ το 20% από τη Δέλτα, δήλωσε στην ΕΡΤ η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Για τη νέα μετάλλαξη -την Όμικρον 2- που έχει ήδη εμφανιστεί σε χώρες, της Ευρώπης, η κ Παγώνη είπε πως φαίνεται να είναι πιο επιθετική από την Όμικρον και να προκαλεί πιο βαριά συμπτώματα.

Στο μεταξύ, 6.566 νέα θετικά self test ανιχνεύτηκαν έως χθες το βράδυ σε μαθητές. Συνεχίζεται η διάθεση στα φαρμακεία σήμερα, αύριο και τη Δευτέρα, των σελφ τεστ για τις επόμενες εβδομάδες. Κλειστά τα σχολεία στις Σπέτσες μετά τον εντοπισμό πολλών κρουσμάτων Covid-19 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σε μικρές βελτιώσεις, διατηρώντας ωστόσο τη μείωση στο μισό των αποδοχών, προχώρησε το υπουργείο Εργασίας στην τροπολογία για την άδεια των εργαζομένων γονέων με παιδιά που νοσούν από COVID-19. Τις πρώτες τρεις ημέρες θα λαμβάνουν το 50% των αποδοχών τους από τον εργοδότη και την τέταρτη ημέρα το 100% από το κράτος, ενώ η πέμπτη ημέρα θα λαμβάνεται από τις ημέρες της άδειάς τους.

Μεγάλο κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία μέσω Ελλάδας και Αλβανίας εξαρθρώθηκε υπό τον συντονισμό της Εuropol και τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΔΙΕΘΝΗ

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, σε ηλικία 74 ετών, ο Αμερικανός σταρ της ροκ Meat Loaf, διάσημος για το «Bat Out of Hell», ένα από τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες σήμερα στην Αττική. Άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους, με την ίδια ένταση. Μέγιστη θερμοκρασία 15 βαθμοι Κελσίου.

15 βαθμοί, κι αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα