back to top
23.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

23.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Προ των πυλών βρίσκεται το δεύτερο, σφοδρότερο βάσει των προγνώσεων, κύμα της κακοκαιρίας “Ελπίς” η οποία από χθες έχει φέρει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, από τη βόρεια Ελλάδα έως τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Σε μισή ώρα νέα σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη και όλους τους συναρμόδιους φορείς ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας. Το δεύτερο αυτό κύμα αναμένεται να ξεκινήσει τα ξημερώματα και να έχει κορυφωθεί ως την Τρίτη, με τα χιόνια να φθάνουν και στο κέντρο της Αθήνας.

Σύσκεψη αργότερα και της Περιφέρειας Αττικής με τους δημάρχους του νομού ώστε να αποφασιστεί τι θα γίνει με τα σχολεία. Σχεδόν βέβαιος ότι τα σχολεία θα μείνουν κλειστά τουλάχιστον την Τρίτη και ενδεχομένως την Τετάρτη εμφανίστηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων για την ασφάλεια των πολιτών και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα, ενώ επιπλέον μέριμνα υπάρχει για τους άστεγους. Ανοικτές είναι τρεις θερμαινόμενες αίθουσες: στο Πολιτιστικό κέντρο Γκράβας, στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων -Αχαρνών και Λιοσίων- και στη Λέσχη Φιλίας στον Νέο Κόσμο. Παράλληλα έχουν αυξηθεί οι επιτόπιες παρεμβάσεις του Streetwork στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Την παράταση της προθεσμίας για την υπογραφή συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις παλιές αντικειμενικές αξίες για δύο μήνες, δηλαδή ως τα τέλη Μαρτίου, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο OPEN. Η παράταση ισχύει για όσους έχουν καταθέσει την αίτηση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2021. Επιπλέον, ο κ. Σταϊκούρας, προανήγγειλε και παράταση ενός μήνα, δηλαδή, μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, για τη ρύθμιση σε 36 έως 72 δόσεις των κορονοχρεών που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του ’20 ως τον Ιούλιο του ’21.

Σε πέντε σημεία της Αττικής σήμερα, τα δωρεάν rapid tests του ΕΟΔΥ. Έως τις 3 μετά το μεσημέρι, στα Δημοτικά Ιατρεία στην Αρτέμιδα, στο 1ο ΚΑΠΗ των Αγίων Αναργύρων, στο Δημαρχείο Γαλατσίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο “Κότταρης” στην Ανάβυσσο και στο Συνεδριακό Κέντρο της Νέας Ιωνίας.

Έως και αύριο από τα φαρμακεία η δωρεάν διάθεση των self test μαθητών και εμβολιασμένων εκπαιδευτικών για τις επόμενες εβδομάδες.

Στην περιοχή των Εξαρχείων επιχείρησαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας και απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της Κυριακής της καθαριότητας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Στις 3 παίζουν: Άρης – Λαμία. Πέντε και τέταρτο: Ατρόμητος – ΑΕΚ και Βόλος – ΠΑΟΚ. Επτά και μισή: Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις στην Αττική. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα