back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Μπακογιάννης: Δίνουμε μάχη να κρατήσουμε ανοιχτές τις κεντρικές μας αρτηρίες

Διαβάστε επίσης

Τις συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Αθηναίων μέσω επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας υπογράμμισε ο  Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Δομίνα Διαμαντοπούλου. 

Όπως τόνισε, το σύνολο του μηχανισμού του Δήμου, βρίσκεται επί ποδός και παρεμβαίνει όπου χρειάζεται για την αντιμετώπιση  των προβλημάτων που δημιουργούνται εξαιτίας  της χιονόπτωσης τόσο στο κέντρο όσο και τις γειτονιές της πρωτεύουσας. 

«Η μάχη που δίνουμε είναι να κρατήσουμε ανοιχτές τις κεντρικές μας αρτηρίες, να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση  στα νοσοκομεία και σε κρίσιμες δομές», ανέφερε.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αθηναίων απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. 

«Εφόσον είναι πραγματική ανάγκη να μετακινηθούμε, να το κάνουμε μόνο με τη χρήση αλυσίδων. Εδώ και αρκετές ώρες υπάρχει μια συνεχής χιονόπτωση η οποία θα συνεχιστεί μέσα στη νύχτα. Επομένως, έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη νύχτα και δυστυχώς δρόμοι και αρτηρίες κολλάνε επειδή κάποιοι συμπολίτες μας κινούνται χωρίς αλυσίδες». 

Επίσης, υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή, 41 μηχανήματα «σαρώνουν» τους δρόμους της πόλης ώστε αν χρειαστεί να παρέμβουν για εκχιονισμό, ενώ ήδη από τα ξημερώματα έχει ξεκινήσει η ρίψη αλατιού στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης. 

 «Ξεκινήσαμε από τα ξημερώματα και δεν έχουμε σταματήσει ούτε λεπτό. Ρίχνουμε τόνους αλατιού. Βεβαίως, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο, ασυνήθιστο για τα αθηναϊκά δεδομένα το οποίο μας ξεπερνάει. Γι αυτό έχει σημασία η προστασία της ανθρώπινης ζωής, η ασφάλεια». 

Τέλος, επισήμανε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει ο Δήμος της Αθήνας για την προστασία ευάλωτων ομάδων, όπως είναι οι άστεγοι της πόλης, υπενθυμίζοντας ότι οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του Δήμου στο 1595 προκειμένου να αναφέρουν τυχόν προβλήματα. 

«Μόνο τις τελευταίες 48 ώρες, πάνω από 50 άστεγοι έχουν έρθει είτε στις θερμαινόμενες αίθουσές μας, είτε στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων. Ο Δήμος Αθηναίων έχει ανοίξει την αγκαλιά του για να προστατέψει τον κάθε συνάνθρωπό μας».  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα