back to top
22.7 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

22.7 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Χ. Τεντόμας: Άμεσα οι αποζημιώσεις για ζημιές σε οχήματα δημοτών από την κακοκαιρία

Διαβάστε επίσης

Για τις αποζημιώσεις του Δήμου Αθηναίων στους ιδιοκτήτες οχημάτων που υπέστησαν ζημιές από πτώσεις δέντρων εξαιτίας της κακοκαιρίας και της χιονοστιβάδας προβλημάτων που επακολούθησαν, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου Χρήστος Τεντόμας, στον Αθήνα 984 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Διαβεβαίωσε τους δημότες ότι θα αποζημιωθούν όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, σημειώνοντας πως ο Δήμος κινήθηκε άμεσα.

«Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη δημοτική κοινότητα στην οποία ανήκουν, να απευθύνονται στη Διεύθυνση Πρωτοκόλλου του Δήμου (Λιοσίων 22 – 2ος όροφος) ή να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους προς την αρμόδια Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, στη διεύθυνση [email protected].

Αμέσως μετά την παραλαβή της αίτησης, η Διεύθυνση
Πρασίνου θα ζητήσει από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία υπάρχουν και στο site του Δήμου Αθηναίων στο www. cityofathens.gr» είπε ο κ Τεντόμας.

Οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες με εντολή του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, θα αντιμετωπίζουν κατά προτεραιότητα, τις σχετικές αιτήσεις των δημοτών, ενώ
υπενθυμίζεται ότι το περασμένο διάστημα τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων είχαν ενεργήσει για τα απαραίτητα κλαδέματα εν όψει του χειμώνα και της κακοκαιρίας, αλλά ο όγκος του χιονιά προκάλεσε και πάλι προβλήματα.

«Έχουμε πτώσεις δέντρων σε 1600 σημεία στην Αθήνα, σύμφωνα με την έως τώρα καταγραφή, ενώ έχει γίνει αποκατάσταση για 1100 περιπτώσεις» ανέφερε
περιγράφοντας την κατάσταση στην Αθήνα ο κ Τεντόμας,
χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο «να εντοπιστούν και νέα σημεία στην πορεία των εργασιών».

Εκτίμησε δε ότι έως την Κυριακή θα έχει κλείσει η όλη διαδικασία, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
«Το Σάββατο θα ολοκληρωθεί το κόψιμο των κλαδιών και των κορμών δέντρων που έσπασαν από το χιόνι για να τοποθετηθούν στη συνέχεια σε στίβες και να αρχίσει να εξελίσσεται -παράλληλα- η διαδικασία απόσυρσής τους από πεζοδρόμια και δρόμους» τόνισε χαρακτηριστικά. «Ακολούθως», είπε, «θα μεταφερθούν στου Γουδή όπου θα τεμαχιστούν και θα αποθηκευτούν».

Επιπρόσθετα σημείωσε ολοκληρώνοντας, πως υπάρχει πρόβλεψη για αντικατάσταση των δέντρων που έπεσαν. «Εδώ και 10 μέρες έχουμε ξεκινήσει και φυτεύουμε νέα δέντρα σε 3000 κενούς λάκκους στην Αθήνα, ενώ προγραμματίζουμε να προστεθούν κι άλλα τα οποία θα αντικαταστήσουν όσα δέντρα έπεσαν εξ αιτίας της κακοκαιρίας» ήταν τα λόγια του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα