back to top
22.3 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

22.3 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σταδιακή χαλάρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από σήμερα. Επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση. Εξακολουθεί να ισχύει το μέτρο για αποκλειστικά καθήμενους πελάτες.

Με αρνητικό σελφ τεστ θα προσέλθουν σήμερα οι μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία που είχαν παραμείνει κλειστά την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω της κακοκαιρίας.

Τη διαβεβαίωση ότι η πρόσβαση σε όλα τα σχολεία είναι ομαλή, καθώς έγιναν καθαρισμοί, εξέφρασε μέσω του Αθήνα 9.84 ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης.

Πρόσθεσε πάντως πως υπάρχουν ακόμη προβλήματα σε κάποιους δήμους της Αττικής. Όπως είπε, οι δυσκολίες από τα χιόνια παραμένουν σε Πεντέλη, Μελίσσια, Διόνυσο, Βίλια και Ιπποκράτειο Πολιτεία, ενώ υπάρχουν πεσμένα κλαδιά σε Αργυρούπολη, Ζωγράφου, Μελίσσια και Βύρωνα.

Χωρίς εκπλήξεις η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι 156 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας καταψήφισαν την πρόταση.

Υπέρ ψήφισαν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης, του ΜέΡΑ25 καθώς και οι ανεξάρτητοι Παναγιώτης Κουρουμπλής και Κωνσταντίνα Αδάμου.

“Παρών’’ ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Η Βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου νοσηλεύεται μετά από πτώση και δεν μετείχε στη διαδικασία.

Κίνηση απελπισίας και μομφή χωρίς μορφή που επιβεβαιώνει το υπαρξιακό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βλέπει το χώρο του να φυλλορροεί, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη συγγνώμη του προς τους πολίτες, χαρακτηρίζοντάς την, ”δημόσια αυτοκριτική με ειδικό βάρος που οφείλει να βρει ισοδύναμο σε λύσεις’’

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στην κυβέρνηση πλήρη αποτυχία με τεράστιο κοινωνικό, οικονομικό και ανθρώπινο κόστος, ενώ ζήτησε εκ νέου εκλογές.

Διμέτωπη εφ όλης της ύλης κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜΕΡΑ235.

Στους 97 ανήλθαν χθες οι θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών του κορονοϊου. 571 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 11.124 τα κρούσματα, με το ποσοστό θετικότητας να διαμορφώνεται στο 6,4%

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γουχάν και την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών ανακάλυψαν ένα νέο στέλεχος του κορονοϊού με την ονομασία NeoCoV, που θα μπορούσε να μεταπηδήσει από τα ζώα στον άνθρωπο.

Όπως αναφέρει ο Independent, σχετίζεται με το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής.

Σε 154 σημεία σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιούνται σήμερα δωρεάν rapid test. Στην Αθήνα στα πολυδύναμα Δημοτικά ιατρεία επί της οδού Σόλωνος, στα Πετράλωνα, στον Κολωνό, στα Άνω Πατήσια, στην Κυψέλη και στους Αμπελόκηπους.

Μονοήμερη επίσκεψη – υψηλού συμβολισμού – στην Μαριούπολη της Ουκρανίας θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Είκοσι έξι χρόνια πέρασαν από τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου του 1996 στα Ίμια, όπου έχασαν τη ζωή τους οι τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, μέλη πληρώματος ελικοπτέρου.

‘’Οι Καραθανάσης, Βλαχάκος και Γιαλοψός πέρασαν στο πάνθεον των ηρώων του έθνους και θα τους τιμούμε πάντα. Αθάνατοι’’, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τους περίπου 850.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που επιθυμούν να επιλέξουν ασφαλιστική κατηγορία για το έτος 2022.

Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του e-ΕΦΚΑ μπορεί να γίνει ελεύθερη επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας κατάταξης για το έτος 2022. Για τη χρήση της υπηρεσίας απαιτείται η ταυτοποίηση με τους κωδικούς του Taxisnet και του ΑΜΚΑ.

Εκλογικός θρίαμβος για τους κυβερνώντες Σοσιαλιστές του Αντόνιο Κόστα, καθώς με καταμετρημένο το 95% των ψήφων «αγκαλιάζουν» την απόλυτη πλειοψηφία στην Πορτογαλία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά, το PS συγκεντρώνει το 42% των ψήφων. Βάσει του περίπλοκου πορτογαλικού εκλογικού συστήματος, δεν αποκλείεται να εξασφαλίσει, αντίθετα με ό,τι είχε συμβεί στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές το 2019, απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο.

Συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Αντόνιο Κόστα έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης. “Μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε να αλλάζουμε την Ευρώπη», έγραψε μεταξύ άλλων.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, Παναιτωλικός – Άρης: 0 – 2, ΠΑΣ Γιάννενα – Απόλλων Σμύρνης: 2 – 0, ΑΕΚ – Βόλος: 1 – 2 και ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: 1 – 1.

ΚΑΙΡΟΣ

Ηλιοφάνεια σήμερα στην Αττική. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 4 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα