back to top
25.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

25.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Δεκαπέντε άτομα έχουν προσαχθεί στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης μετά το θάνατο 19χρονου νεαρού και τον τραυματισμό άλλων δύο συνομήλικων του, λίγο μετά τη μία τη νύχτα στην περιοχή της Χαριλάου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία, οι τρεις νεαροί κινούνταν επί της οδού Γαζή όταν δέχθηκαν επίθεση από δράστες που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα. Ο 19χρονος φέρεται να υπέκυψε επιτόπου στα τραύματά του ενώ οι δύο τραυματίες, αντίστοιχα 19 και 20 ετών, έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Εξετάζεται το ενδεχόμενο το κίνητρο της επίθεσης να είχε να κάνει με οπαδικές διαφορές.

Εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν στις 2.30 τη νύχτα με γκαζάκια σε Αργυρούπολη και Κυψέλη, στις πολυκατοικίες όπου διαμένουν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης και ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας.

Από τις εκρήξεις σημειώθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές στις εισόδους των πολυκατοικιών.

Περίπου μιάμιση ώρα αργότερα, στις 4 τα ξημερώματα επίθεση στα γραφεία του εποπτείου διοδίων της Αττικής οδού πού βρίσκεται στην έξοδο 4 στην περιοχή του Ασπροπύργου πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα. Οι δράστες με βαριοπούλες προκάλεσαν φθορές στην τζαμαρία περιμετρικά του κτιρίου καθώς και σε ένα αυτοκίνητο της Αττικής οδού. Η αστυνομία προχώρησε σε 8 συλλήψεις.

Ξεκινά η χορήγηση αντιικών φαρμάκων σε ασθενείς με COVID-19. Η υποβολή της αίτησης θα γίνεται από τους θεράποντες ιατρούς μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και εφόσον η αίτηση εγκριθεί, οι ασθενείς θα παραλαμβάνουν τη θεραπεία με παράδοση κατ’ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr.

Με ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της Covid έκλεισε ο Ιανουάριος. Συγκεκριμένα έχασαν την ζωή τους 2.710 άνθρωποι, ενώ ο Δεκέμβριος είχε παραδώσει τη σκυτάλη των αρνητικών ρεκορ με 2.633 θανάτους.

Στην εκτίμηση ότι από αυτή την εβδομάδα οι θάνατοι λόγω επιπλοκών του κορονοιού θα μειωθούν προχώρησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. Ωστόσο όπως είπε χαρακτηριστικά αν αυτό δεν συμβεί θα πρέπει να ψαχτούμε να δούμε τι συμβαίνει από πλευράς επιδημιολογικών δεδομένων.

Την ίδια ώρα βασιζόμενη στο υψηλό ποσοστό εμβολιασμού της, η Δανία γίνεται η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καταργεί όλους τους περιορισμούς Covid παρά το ρεκόρ των κρουσμάτων της παραλλαγής Omicron. Αντίθετα η Ιταλία προχωρά σε αυστηροποίηση των μέτρων

Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας έχει προγραμματιστεί στα δημόσια νοσοκομεία από τις δώδεκα το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι -μεταξύ άλλων- διεκδικούν συνταγογράφηση των τεστ κορονοϊού και την επιστροφή των συναδέλφων τους, που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα στη χώρα με χιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη

Βροχές αναμένονται στα δυτικά, οι οποίες θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά Ηπείρου, Θεσσαλίας και Μακεδονίας και στα ορεινά της Θράκης. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει απέναντι στις απειλές επιβολής κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε σχέση με τις εντάσεις στην Ουκρανία, δίνοντας τον τόνο για τη σημαντική τηλεφωνική συνομιλία που αναμένεται να έχουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Άντονι Μπλίνκεν και Σεργκέι Λαβρόφ όσον αφορά την συνέχεια που θα δοθεί σε αυτήν την κρίση, καθώς οι συνομιλίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα έχουν καταδείξει το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές.

Επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουκρανία την προσεχή Πέμπτη προανήγγειλε αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για σχεδιαζόμενη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Άγκυρα -γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται όμως από το Κρεμλίνο.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα