back to top
25.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

25.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Η μετάλλαξη Όμικρον 2 ίσως είναι πιο μεταδοτική από την Όμικρον ,αλλά δεν αυξάνει τις νοσηλείες και τους θανάτους, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία θεοδωρίδου.

Όπως είπε η Καθηγήτρια, οι επιστήμονες είναι σκεπτικοί για τη χορήγηση τέταρτης δόσης, τονίζοντας πως οι επαναλαμβανόμενοι εμβολιασμοί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν αποτελεί βιώσιμη στρατηγική.

Στα ύψη τα κρούσματα. 24.308 νέες μολύνσεις καταγράφηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο ,έπειτα από 496.506 τεστ, με το ποσοστό θετικότητας να διαμορφώνεται στο 4,90%

103 νέοι θάνατοι ,563(τρείς) οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Πέντε δωρεάν self test θα προμηθεύονται από αύριο έως και τις 8 Φεβρουαρίου στα φαρμακεία μαθητές και εκπαιδευτικοί που έχουν εμβολιαστεί, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Αρνητικά είναι, σύμφωνα με την ΕΡΤ3, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Γεωργίας Μπίκα. Η ΕΡΤ επικαλείται πληροφορίες από τον κύκλο του κατηγορούμενου για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης. Σύμφωνα με αυτές, οι εξετάσεις δεν δείχνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αμφισβητεί η πλευρά της Γεωργίας Μπίκα, θέτοντας το θέμα της ώρας της δειγματοληψίας.

Υπενθυμίζεται ότι για την καταγγελλόμενη υπόθεση διώκεται ένας 27χρονος ο οποίος μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Αστυνομία τα στοιχεία του ιερέα, ο οποίος συνελήφθη στις 20 Ιανουαρίου, στα Κάτω Πατήσια. Πρόκειται για τον Στέφανο Βερλέκη, γεννηθέντα το 1985 στην Άρτα. Σε βάρος του ασκήθηκε ,μεταξύ άλλων ποινική δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και γενετήσια πράξη με ανήλικο κατ’ εξακολούθηση.

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παρέπεμψε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, για τη χθεσινή συμπεριφορά του στην Ολομέλεια.

“Στην τοξικότητα των ημερών, στο διχαστικό λόγο των αντιπάλων μας ,εμείς αντιπαραβάλλουμε τη μετριοπάθεια, τον προγραμματικό μας λόγο και κυρίως τα έργα μας. Και θα επιμείνω πάρα πολύ ,να μην ξεφύγουμε καθόλου από αυτή την πορεία”, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, αναφερόμενος στο πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών.

Για παραποίηση των πραγματικών περιστατικών από τον Πρόεδρο της Βουλής, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, ενώ

κατήγγειλε επιχείρηση κατατρομοκράτησης της ελεύθερης έκφρασης. “Σήμερα η χώρα διοικείται δημοκρατικά”, απάντησε ο κ. Τασούλας, λέγοντας πως “με το ζόρι αυτή η Βουλή, κόλαση δεν θα γίνει”.

Την ανηφόρα παίρνουν οι τιμές στα καύσιμα μέρα με τη μέρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλη Κιούση. Η τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης σκαρφάλωσε στο 1,80 ευρώ το λίτρο και σε πολλά βενζινάδικα φτάνει το 1,90 ευρώ το λίτρο.

Λανθασμένο επανυπολογισμό χιλιάδων συντάξεων, με αποτέλεσμα να χορηγούνται μικρότερα ποσά, από αυτά που θα έπρεπε να λάβουν οι δικαιούχοι, παραδέχθηκε ο ΕΦΚΑ, σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων. Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, ο ΕΦΚΑ έπειτα από εξώδικη διαμαρτυρία του ΕΝΔΙΣΥ, προέβη σε διόρθωση. Εκτιμάται ότι λάθη στον επανυπολογισμό των συντάξεων μπορεί να αφορούν σε έως και 600.000 δικαιούχους.

Πέντε είναι, τελικά, σύμφωνα με τις αρχές, τα άτομα που δέχθηκαν τη νύχτα τη φονική επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, με τραγικό απολογισμό το θάνατο ενός 19χρονου από αιχμηρό αντικείμενο. Δύο ακόμη συνομήλικοί του τραυματίστηκαν και βρίσκονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Από τα 15 άτομα που προσήχθησαν, οι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι και ένας συνελήφθη, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ναυτικός πυρσός. Ωστόσο δεν προέκυψε εμπλοκή του στο αιματηρό επεισόδιο.

“Μαύρη σελίδα για τη Θεσσαλονίκη” χαρακτηρίζει τη δολοφονία του νεαρού φιλάθλου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, καταδικάζοντας με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την οπαδική βία.

Τέθηκε σήμερα σε λειτουργία στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ και η ηλεκτρονική αίτηση για τη λήψη επικουρικής σύνταξης λόγω αναπηρίας. Μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία και η αντίστοιχη ηλεκτρονική αίτηση για τους ασφαλισμένους του δημοσίου τομέα.

Ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα έχει ετοιμάσει ο Δήμος Αθηναίων για τη νέα περίοδο Φεβρουαρίου – Μαΐου 2022 στο Ολύμπια, Δημοτικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» του ΟΠΑΝΔΑ. Η Μαρία Βασιλοπούλου έχει τις λεπτομέρειες.

ΚΑΙΡΟΣ

Nεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές, αύριο, στην Αττική, με εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Χιονοπτώσεις στα ορεινά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου

14 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα