back to top
28.1 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

28.1 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Θεοδωρίδου: Περίπου 100 παιδιά στην Ελλάδα έχουν εμφανίσει πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο λόγω κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Περίπου 50 παιδιά στην Ελλάδα έχουν εμφανίσει πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (misc) λόγω κορονοϊού και άλλα 50 παιδιά είχαν συμπτωματολόγια που θα μπορούσε να αποδοθεί στο σύνδρομο.

Αυτό ανέφερε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας με αφορμή τη νοσηλεία ενός 11χρονου παιδιού από τη Λέσβο με το σύνδρομο αυτό.
Ο 11χρονος μεταφέρθηκε με C130 στην Αθήνα και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων. Το παιδί είχε νοσήσει ξανά το καλοκαίρι από κορονοϊό.
Όπως είπε η κα. Θεοδωρίδου, όλα τα παιδιά που εκδήλωσαν το σύνδρομο ή είχαν παρόμοια συμπτώματα, έλαβαν την ενδεδειγμένη αγωγή. Στις αρχές της επιδημίας υπήρξε ένα θανατηφόρο περιστατικό.
«Λόγω του συνδρόμου αυτού αλλά και άλλων επιπλοκών από τον κορονοϊό, συστήσαμε τον εμβολιασμό των παιδιών έναντι της COVID-19», είπε η κα. Θεοδωρίδου.
Επίσης η κα. Θεοδωρίδου ανέφερε ότι τα παιδιά που έχουν νοσήσει θα πρέπει να κάνουν 2 δόσεις του εμβολίου και όχι μία, όπως είχε συστήσει αρχικά η Επιτροπή Εμβολιασμών.
Από την πλευρά του ο γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι είναι υψηλό το ποσοστό των παιδιών που εμβολιάζονται για τον κορονοϊό, από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα