back to top
30.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

30.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Γ. Μαυρωτάς: Η πολιτεία θα κάνει αυτό που πρέπει αλλά απαιτείται η συστράτευση όλων

Διαβάστε επίσης

Υπέρ ενός σταθερού, εύρωστου και στιβαρού πλαισίου κατά της οπαδικής βίας το οποίο θα είναι διαρκές και μόνιμο, τάχθηκε ο γγ Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς ο οποίος μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου αντιτάχθηκε στην πρόταση Μπουτάρη για κατάργηση των συνδέσμων.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαυρωτάς τόνισε ότι στη σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό τέθηκαν όλες οι παράμετροι και σε θεσμικό και σε επιχειρησιακό επίπεδο και στις επόμενες δύο εβδομάδες θα κατατεθεί νομοσχέδιο επικεντρωμένο στη λειτουργία των συνδέσμων και στις λέσχες φιλάθλων: «πρέπει να υπάρχει μητρώο μελών και να γίνονται έλεγχοι σε αυτό, να υπάρχει υπεύθυνος και να υπάρχει η συναίνεση των ομάδων. Αυτά δίνουν ένα πλαίσιο ασφάλειας. Ωστόσο υπάρχουν λέσχες φιλάθλων παράνομες που λειτουργούν σε “γκρίζο” πλαίσιο, εκεί είναι οι ρωγμές και αυτές πάει να κλείσει το νομοσχέδιο σε συνεργασία και με τις ομάδες».

Σχετικά με τη πρόταση Μπουτάρη, να κλείσουν οι σύνδεσμοι των ομάδων, ο κ. Μαυρωτάς υπογράμμισε πως η διάλυση των συνδέσμων είναι λύση του τύπου “πονάει χέρι κόψει χέρι” τονίζοντας πως δεν είναι εγκληματικές περιπτώσεις όλοι οι σύνδεσμοι:

«Ετοιμάζουμε ένα αυστηρό πλαίσιο για να προστατευτεί ο χώρος από τα παράνομα προϊόντα του, Υπάρχουν σύνδεσμοι που στηρίζουν την ομάδα και λειτουργούν νόμιμα. Άλλο είναι λοιπόν αυτό και άλλο οι αγέλες νεαρών που στο όνομα της ομάδας βγαίνουν τσάρκα σε δολοφονικό σαφάρι».

Τέλος ο γγ Αθλητισμού τόνισε πως η θυσία του ‘Αλκη δεν θα πάει χαμένη: «Η πολιτεία θα κάνει αυτό που πρέπει αλλά απαιτείται η συστράτευση της κοινωνίας η συστράτευση όλων. Δεν πρέπει οπαδικές εφημερίδες να εξάπτουν τα πνεύματα πρέπει όλη κοινωνία να συστρατευτεί στο στόχο πάταξης της βίας στο όνομα του αθλητισμού».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα