back to top
26.9 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

26.9 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Π. Κατσίβελας: Να προσέλθουν οι πολίτες στην εθελοντική αιμοδοσία στο Μετρό Συντάγματος σήμερα 11 και αύριο 12 Φεβρουαρίου

Διαβάστε επίσης

Πρεσβεύοντας πιστά την αρχή ότι κάθε φορά που δίνουμε αίμα έχουμε την ευκαιρία να σώσουμε τη ζωή κάποιου συνανθρώπου μας και πως η ανάγκη για αίμα είναι διαρκής, για τον μοναδικό λόγο ότι το αίμα δεν παράγεται, δεν συσκευάζεται και δεν τυποποιείται, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στο πλαίσιο των εξορμήσεων εθελοντικής αιμοδοσίας σε χώρους εκτός νοσοκομείων, διοργανώνει σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ διήμερη εθελοντική αιμοδοσία σήμερα 11 και αύριο 12 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος από τις 10.30 -19.30.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο πρόεδρος του ΕΚΕΑ, κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, υπενθύμισε ότι οι συνέπειές της πανδημίας στην επάρκεια αίματος στη χώρα είναι πλέον εμφανείς και ανησυχητικές καθώς τα αποθέματα έχουν μειωθεί αισθητά δημιουργώντας παράλληλα κινδύνους για τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας που χρειάζεται να μεταγγιστούν.

«Η πανδημία επέδρασσε πάρα πολύ αρνητικά στη διαδικασία της αιμοδοσίας, όπως και η πρόσφατη κακοκαιρία. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να έχουμε εξασφαλισμένη επάρκεια αίματος, χρειαζόμαστε γύρω στις 11.500 μονάδες την εβδομάδα. Όμως, η περίοδος του κορονοϊού ήταν τόσο αρνητική που δεν μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε περισσότερες από 5.000-6.000 μονάδες αίμα την εβδομάδα», ανέφερε.

Συμπλήρωσε ότι το αίμα που συλλέγεται καθημερινά, δεν μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, επομένως δεν πρέπει να γίνεται υπερσυγκέντρωση για να μην καταστρέφεται.

«Πρέπει να ορθοβατούμε πάνω στην καλή χρήση του αίματος και στη συγκέντρωσή του», εξήγησε.

Ο κ. Κατσίβελας, κάλεσε τους πολίτες να προσέρχονται στις αιμοδοσίες ώστε, όπως χαρακτηριστικά είπε, «να μπορούμε ως κοινωνία να νιώθουμε υπερήφανοι και ικανοποιημένοι ότι ξεπερνάμε ένα πρόβλημα», έχοντας πάντα κατά νου ότι «η αρρώστια δεν επιλέγει και δεν κάνει διακρίσεις».

Άλλωστε, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του, υπογραμμίζοντας ως εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πλέον η εθελοντική αιμοδοσία έχει ακλόνητους φίλους, έχει ”περάσει” στην κοινωνία μας και βρίσκει πάντα τα αντανακλαστικά ώστε να μπορεί να αντιδρά.

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο ώστε να ανατρέψουμε το κλίμα και η αιμοδοσία στο μετρό του Συντάγματος αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν νιώθουμε μόνοι σε αυτή την προσπάθεια».

Για να κλείσει κάποιος ραντεβού, μπορεί να καλέσει στα τηλέφωνα 2132146716-2132146726, ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΕΑ, οποιοσδήποτε πολίτης προσέλθει θα εξυπηρετηθεί ανεξαρτήτως ραντεβού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα