back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Στη Μόσχα αύριο ο Νίκος Δένδιας – Συνάντηση με Λαβρόφ

Διαβάστε επίσης

Στη Μόσχα μεταβαίνει την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο και θα έχει συνάντηση.

Ο Νίκος Δένδιας επισκέπτεται τη Ρωσία για τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια. Αυτή τη φορά πάντως η συγκυρία είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς πραγματοποιείται υπό τη σκιά της συνεχιζόμενης ουκρανικής κρίσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών πηγαίνει στη ρωσική πρωτεύουσα με διπλό στόχο. Αφενός να προστατέψει όσο γίνεται τις ελληνορωσικές σχέσεις που βρίσκονται σε διαδικασία αναθέρμανσης και αφετέρου να προσπαθήσει να επηρεάσει τους Ρώσους στην κατεύθυνση της εκτόνωσης της κρίσης.

«Η ελληνική κυβέρνηση, θα σταθεί δίπλα στους εταίρους της ΕΕ»

Πάντως, ο Νίκος Δένδιας υπήρξε σαφής στην τοποθέτησή του σε ό,τι αφορά το ουκρανικό ζήτημα κατά τη πρόσφατη επίσκεψή του στη Φινλανδία. «Η ελληνική κυβέρνηση, θα σταθεί δίπλα στους εταίρους της ΕΕ, τηρώντας πλήρως τις αρχές της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» στο ουκρανικό ζήτημα, ενώ πρόσθεσε ότι «υποστηρίζουμε τη θεμελιώδη αρχή της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας όλων των χωρών».

Μετά την κατ΄ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Κατόπιν, θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο (γύρω στις 13.00 τ.ω.) και στη συνέχεια γεύμα εργασίας.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του Υπουργού:

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, στη Μόσχα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Μετά την κατ΄ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν οι δυο Υπουργοί Εξωτερικών θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Κατόπιν, θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο (γύρω στις 13.00 τ.ω.) και στη συνέχεια γεύμα εργασίας.

Οι συνομιλίες αναμένεται να εστιάσουν στην ασφάλεια στην Ευρώπη, στην κατάσταση στην Ανατολική Ευρώπη, καθώς και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, στο πλαίσιο των παραδοσιακά ιστορικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, θα εξετασθεί η διμερής συνεργασία.

Σημειώνεται ότι θα είναι η τρίτη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Ρωσική Ομοσπονδία την τελευταία διετία.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα