back to top
30.2 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

30.2 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Χρ. Ψαρρά: Είναι μια φρίκη αυτό που ζούμε στα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας – Έκκληση για βοήθεια

Διαβάστε επίσης

Την κατάσταση που επικρατεί στα νότια σύνορα Ουκρανίας- Πολωνίας περιέγραψε στον Αθήνα 9.84 και την Μαργαρίτα Μυτιληναίου, η Γενική Διευθύντρια του ελληνικού τμήματος των Γιατρών χωρίς Σύνορα Χριστίνα Ψαρρά, η οποία βρίσκεται στην περιοχή από την περασμένη Κυριακή.

«Είναι μια φρίκη αυτό που ζούμε εδώ κι όποτε και να βλέπεις ανθρώπους να φεύγουν έτσι είναι οι χειρότερες εικόνες» τόνισε η κα Ψαρρά, λέγοντας ότι οι άνθρωποι που περνούν από τα σύνορα είναι ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά, που είναι ήδη ταλαιπωρημένοι, καθώς περνούν πολλές μέρες στο δρόμο, μέσα στο αυτοκίνητό τους για να φτάσουν εδώ.

«Τα σύνορα περνούν ακόμη και βρέφη, μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες…ο κόσμος έρχεται με ό,τι έχει στην αγκαλιά και με οποίο τρόπο μπορεί… είναι πολύ άσχημα τα πράγματα στην Ουκρανία» ανέφερε χαρακτηριστικά η Γενική διευθύντρια των ΓΧΣ κάνοντας έκκληση για βοήθεια και υποστήριξη στο έργο τους.

«Οι ανάγκες είναι στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει, να μας υποστηρίξει. Να έχουμε τα μυαλά και τις καρδιές μας ανοιχτές» δήλωσε ενώ ανέλυσε το έργο των Γιατρών χωρίς Σύνορα στην περιοχή.

Όπως είπε, είναι σε λειτουργία πρόγραμμα τηλεϊατρικής για να προσφέρουν βοήθεια σε ιατρικές μονάδες και νοσοκομεία που δεν έχουν το απαραίτητο χειρουργικό προσωπικό. «Εφαρμόζουμε το πρόγραμμα από την περασμένη Παρασκευή κι η παρέμβασή μας είναι σε 24ωρη βάση. Στέλνουμε καθημερινά προμήθειες και ιατρικό προσωπικό όσο περισσότερο μπορούμε» σημείωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα