back to top
27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Μ. Δασκαλάκη: Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων-Πως θα αντιμετωπισθούν κακοκαιρία και πρόσφυγες από την Ουκρανία

Διαβάστε επίσης

Για τον διμέτωπο σχεδιασμό του Δήμου Αθηναίων τόσο σε σχέση με την υποδοχή των προσφύγων από την Ουκρανία, όσο και με την αντιμετώπιση του νέου κύματος κακοκαιρίας, μίλησε στον Αθήνα 984 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, η πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) κι εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα προσφύγων και μεταναστών, Μελίνα Δασκαλάκη.

Δηλώνοντας ετοιμότητα από πλευράς Δήμου τόνισε: «Είμαστε σε επιφυλακή. Έχουμε ανοίξει τις θερμαινόμενες αίθουσες για την προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας στην οδό Ταϋγέτου 60 και στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του ΚΥΑΔΑ στη συμβολή Αχαρνών και Λιοσίων. Οι ομάδες δουλειάς στο δρόμο (street work) σαρώνουν με αυξημένη συχνότητα την πόλη απ άκρη σε άκρη, προσφέροντας υπνόσακους, κουβέρτες, ζεστά ροφήματα και κατευθύνουν σε εμάς όλους όσοι θέλουν να βρουν ένα μέρος να φιλοξενηθούν ή ακόμα και να ενταχθούν αν πληρούν τις προϋποθέσεις … Κάνουμε πάντα ό,τι πρέπει κι άνθρωποι του ΚΥΑΔΑ ξέρουν καλά τη δουλειά τους την οποία φέρουν σε πέρας με ζήλο κι αυταπάρνηση, όπως και στον προηγούμενο χιονιά».

Τα τηλέφωνα του Δήμου 210 5246515,  210 5246516 και στο 1595 είναι διαθέσιμα για αναφορές και προβλήματα. Επίσης, λειτουργεί και  ξενώνας για τοξικοεξαρτημένους.

Σε σχέση με την υποδοχή προσφύγων από την Ουκρανία, η Μελίνα Δασκαλάκη υπενθύμισε την προηγούμενη εμπειρία από τη διαχείριση μεγαλύτερου κύματος. «Είμαστε και πάλι παρόντες, κατάλληλα προετοιμασμένοι» ξεκαθάρισε.

Και συμπλήρωσε «Εφόσον παραστεί ανάγκη, θα ανοίξουμε τις παιδικές κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα, ενώ στο κέντρο της Αθήνας θα λειτουργήσει δομή για παροχή ψυχολογικής υποστήριξης. Επίσης, συγκεντρώνεται ανθρωπιστικό υλικό στο Δημαρχείο όπως και στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων. Είμαστε όλοι συντονισμένοι και σε επαφή για ό,τι χρειαστεί». ​

Σε αυτό το πλαίσιο, η Μελίνα Δασκαλάκη επισήμανε τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου από την οργάνωση «Όλοι μαζί Μπορούμε», όπως και τη συνάντηση του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη με εκπρόσωπους της συντονιστικής επιτροπής των πέντε ουκρανικών κοινοτήτων στην Αθήνα, προκειμένου η υποδοχή των προσφύγων που δεν έχουν μέρος να μείνουν, να γίνει σε συντονισμό με την πρεσβεία της δοκιμαζόμενης χώρας.

Μέχρι στιγμής πάντως διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη φιλοξενίας. Επειδή, όπως είπε, οι ουκρανικές κοινότητες της Αθήνας είναι ενταγμένες στη ζωή της πόλης και έχουν προσφέρει υποστήριξη σε όσους συμπατριώτες τους καταφθάνουν από την Ουκρανία.

«Ελπίζουμε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία και να μη χρειαστεί να αφήσουν τα σπίτια τους κι άλλοι άνθρωποι» τόνισε καταλήγοντας, η πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ κι εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα προσφύγων και μεταναστών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα