back to top
21.2 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

21.2 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Ρωσική Εθνική Φρουρά: Η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία δεν εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο

Διαβάστε επίσης

Κορυφαίος αξιωματούχος ασφαλείας της Ρωσίας και στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Βίκτορ Ζολότοφ παραδέχτηκε ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν εξελίσεται συμφωνα με το σχεδιο και ειδικώς όσο γρήγορα ήθελε το Κρεμλίνο, αναφέρει το Reuters.

 

Τα σχόλιά του σηματοδοτούσαν την ισχυρότερη δημόσια αναγνώριση από τη Μόσχα ότι η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία δεν προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο και έρχεται σε αντίθεση με την αξιολόγηση την περασμένη  Παρασκευή, του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος είπε στον Πούτιν ότι «όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο».

Ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Βίκτορ Ζολότοφ κατηγόρησε τη βραδύτερη από την αναμενόμενη πρόοδο των ακροδεξιών ουκρανικών δυνάμεων που κρύβονται πίσω από αμάχους, μια κατηγορία που διατυπώνεται επανειλημμένα από Ρώσους αξιωματούχους.

Μιλώντας σε εκκλησιαστική λειτουργία υπό τον Ορθόδοξο Πατριάρχη Κύριλλο την Κυριακή, ο Ζολότοφ είπε:

Θα ήθελα να πω ότι ναι, δεν πάνε όλα τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε.

Αλλά προχωράμε προς τον στόχο μας βήμα-βήμα και η νίκη θα είναι για εμάς, και αυτή η εικόνα θα προστατεύσει τον ρωσικό στρατό και θα επιταχύνει τη νίκη μας.

Ο Ζολότοφ υπήρξε υπεύθυνος για την προσωπική ασφάλεια του Πούτιν και τώρα ηγείται της Εθνοφρουράς.

Πηγή: Reuters

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα