back to top
27.2 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

27.2 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

G7: «Όχι» στην πληρωμή σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο

Διαβάστε επίσης

Οι υπουργοί Ενέργειας της G7 απέρριψαν το αίτημα του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να πληρώσουν οι «μη φιλικές» χώρες για το ρωσικό αέριο με ρούβλια, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Ρόμπερτ Χάμπεκ, σύμφωνα με το Reuters, μετά από συνομιλίες με τους ομολόγους του τη Δευτέρα.

Οι αρμόδιοι υπουργοί της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχε και η ΕΕ, συμφώνησαν ότι η απαίτηση της Μόσχας για αγορά φυσικού αερίου σε ρούβλι είναι «μονομερής και συνιστά ξεκάθαρη παραβίαση των όρων των συμβολαίων (προμήθειας φυσικού αερίου)», δήλωσε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ.

«Η πληρωμή σε ρούβλια είναι απαράδεκτη και καλούμε τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να μην συμμορφωθούν με το αίτημα του Πούτιν», είπε.

Ρώσος βουλευτής: Αυτό θα σημάνει τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου

Η απόρριψη της αγοράς φυσικού αερίου σε ρούβλι από την G7 θα οδηγήσει αδιαμφισβήτητα σε διακοπή της προμήθειας, δήλωσε ο Ρώσος βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Άνω Βουλής της Ρωσίας, Ιβάν Αμπράμοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δώσει εντολή στη ρωσική κυβέρνηση, την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας και την Gazprom να προχωρήσουν στις απαραίτητες κινήσεις έως τις 31 Μαρτίου, προκειμένου το νόμισμα πληρωμής για την προμήθεια φυσικού αερίου να μετατραπεί σε ρούβλι, για τις «εχθρικές» προς τη Ρωσία χώρες, όπως τις αποκάλεσε ο ίδιος, όταν ανακοίνωσε αυτή του την απόφαση, στο πλαίσιο υπουργικού συμβουλίου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα