back to top
21.8 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

21.8 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Μεγάλο διπλό της Μονακό στο Μιλάνο και «δώρο» στον Ολυμπιακό

Διαβάστε επίσης

Τεράστιο «διπλό», το όγδοο στην εφετινή Euroleague, σημείωσε η Μονακό στο Μιλάνο, ανοίγοντας τον δρόμο στον Ολυμπιακό για να τερματίσει δεύτερος στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης.

Για να το πετύχουν αυτό οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν νίκη σήμερα (1/4) επί της Μπαρτσελόνα και ήττα της Ρεάλ στην τελευταία αγωνιστική από τη Μπάγερν στη Μαδρίτη. Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός νικήσει την Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ κερδίσει τη Μπάγερν στην τελευταία αγωνιστική τότε οι Πειραιώτες θα καταλάβουν την τρίτη θέση, η οποία θα έρθει ακόμη κι αν ηττηθούν από τη Μπαρτσελόνα και η Αρμάνι χάσει από τη Βιλερμπάν στην τελευταία αγωνιστική.

Οι Μονεγάσκοι πέρασαν νικηφόρα με 72-63 από την έδρα της Αρμάνι, για την 33η αγωνιστική της Euroleague, με τους Μάικ Τζέιμς και Ντόντα Χολ να δίνουν μία πραγματική παράσταση στην επίθεση. Η ομάδα του Πριγκιπάτου βελτίωσε με την αποψινή νίκη σε 14-13 το ρεκόρ της, κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την πρόκρισή της στα πλέι οφ (7η θέση), ενώ η Αρμάνι υποχώρησε στο 18-9 (3η θέση).

Το εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο της Μονακό, όταν έτρεξε επιμέρους σκορ 20-6, άνοιξε το δρόμο για το «διπλό», εξασφαλίζοντας της μία διαφορά ασφαλείας (43-51 στο 30΄), την οποία συντήρησε με διάρκεια στο κομμάτι της επίθεσης στην τέταρτη περίοδο.

Ο Μάικ Τζέιμς με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Μονακό, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Ντόντα Χολ με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ. Από τους Ιταλούς ο Σέιβον Σιλντς με 22 πόντους ήταν απελπιστικά μόνος για την ανατροπή.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα