back to top
27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

ΕΥ ΖΗΝ 08-04-2022

Διαβάστε επίσης

Όταν αναφερόμαστε στην υγεία της καρδιάς, το πιθανότερο είναι ότι το πρώτο που έρχεται στον νου μας είναι ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής, ή εγκεφαλικού.

Αλλά μια άλλη μορφή καρδιαγγειακής νόσου μπορεί να είναι εξίσου θανατηφόρα. Και δεδομένου ότι δεν συζητείται τόσο συχνά, τα συμπτώματά της μπορεί να μην αναγνωρίζονται και να μην αντιμετωπίζονται άμεσα.

Οι πρώιμες ενδείξεις αυτού του τρίτου -κατά σειρά συχνότητας- τύπου καρδιακής νόσου μπορεί να φαίνονται ανεπαίσθητες στην αρχή, αλλά χωρίς έγκαιρη παρέμβαση, μπορεί να αποδειχτούν απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές.

Συγκεκριμένα, ένα σύμπτωμα που μπορεί να εκδηλωθεί στα πόδια σας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Το να το εντοπίσετε άμεσα θα μπορούσε να σημάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου!

Εάν τα πόδια σας πρηστούν και είναι κόκκινα, ή ζεστά στην αφή, θα μπορούσε να είναι σημάδι εν των βάθει φλεβικής θρόμβωσης

Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση είναι μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή, αλλά πλήρως αποτρέψιμη κατάσταση. Εμφανίζεται όταν σχηματίζεται θρόμβος αίματος βαθιά μέσα σε μια φλέβα, συνήθως στην λεκάνη, τον μηρό, ή το κάτω πόδι. Περίπου οι μισοί ασθενείς δεν εμφανίζουν προειδοποιητικά σημάδια. Άλλοι μπορεί να παρατηρήσουν:

  • πρήξιμο
  • πόνο
  • ευαισθησία στην αφή
  • ερυθρότητα στην πληγείσα περιοχή

Μερικοί ασθενείς μπορεί επίσης να αισθανθούν μια αίσθηση ζεστασιάς κοντά στο σημείο της θρόμβωσης. Τότε το ένα πόδι μπορεί να το αισθάνεται ο ασθενής πιο ζεστό στο άγγιγμα σε σύγκριση από το άλλο.

Σε οποιαδήποτε τέτοιου είδους σημάδια στα πόδια σας, φροντίστε να ζητήσετε άμεση ιατρική φροντίδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα