back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Εισαγγελία Βόλου: Οι πρώτες διώξεις στους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Διαβάστε επίσης

Η Εισαγγελέας Βόλου άσκησε τις πρώτες διώξεις κατά των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» στο πλαίσιο προκαταρκτικών ερευνών που διενεργήθηκαν σε όλη τη χώρα και αφορούν στις λεγόμενες «ιερές δηλώσεις» που κατέθεταν, με αφορμή τα μέτρα κατά της πανδημίας,  διάφορα άτομα στην Αστυνομία απειλώντας με ένοπλο αγώνα και εκτελέσεις προδοτών.

Στην Μαγνησία, όπως μεταδίδει το magnesianews.gr εκτιμάται ότι κατατέθηκαν δέκα «Ιερές Δηλώσεις» στις αστυνομικές αρχές. Κάποιοι από τους ” θεματοφύλακες” ανασκεύασαν δίνοντας εξηγήσεις στην Αστυνομία, ενώ άλλοι επιμένουν.

Τα άτομα που αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του Συντάγματος» βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών υπόθεση για την οποία έχει παρέμβει και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλειώτας, μετά τα γεγονότα της Κατερίνης, όπου τον περασμένο Δεκέμβριο 11 άτομα είχαν «συλλάβει» τον διευθυντή Γυμνασίου, διότι εφάρμοζε τα υγειονομικά πρωτόκολλα ΕΡΤ.

Οι κατηγορούμενοι στην Μαγνησία παραπέμπονται να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, σε δικάσιμο που αναμένεται να προσδιοριστεί μέσα στο 2023. Η «ιερά δήλωση» είναι ένα έντυπο 20 σελίδων κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2012 με αφορμή τα μνημόνια, εμπλουτίστηκε το 2015, το 2018 και πρόσφατα, με αφορμή την πανδημία.

Πηγή: magnesianews.gr,  ΕΡΤ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα