back to top
32 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

32 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Β. Κόκκαλης: Καφέ κάδοι για τη συλλογή βιοαποβλήτων στις λαϊκές αγορές της Αττικής

Διαβάστε επίσης

O Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, ξεκινούν την υλοποίηση ενός προγράμματος για την προώθηση της ανακύκλωσης, της ξεχωριστής συλλογής βιοαποβλήτων και την εφαρμογή των κανόνων της κυκλικής οικονομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκινά από σήμερα 26 Απριλίου η δράση «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής» σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο και η οποία θα διαρκέσει έως τις 24 Μαΐου.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος κ. Βασίλης Κόκκαλης τόνισε ότι η εν λόγω δράση θα πραγματοποιηθεί σε πιλοτικό επίπεδο με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των «οργανικών» απορριμμάτων, τόσο με οικονομικά όσο και με περιβαλλοντικά οφέλη.

Όπως εξήγησε «καθημερινά, σε 20 λαϊκές αγορές, σε διαφορετικούς Δήμους της Αττικής που έχουν επιλεγεί από την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής, θα βρίσκεται ένα ”κινητό πράσινο σημείο” του ΕΔΣΝΑ από όπου θα ενημερώνονται οι πολίτες για τα οφέλη και τους τρόπους ανακύκλωσης αλλά και για τη χωριστή συλλογή οργανικών βιοαποβλήτων μέσω της χρήσης του καφέ κάδου».

Πρόσθεσε ότι εκπαιδευμένοι προωθητές θα μοιράζουν δωρεάν πιστοποιημένο κομποστ που παράγεται σήμερα από τον ΕΔΣΝΑ μέσα από την επεξεργασία των ”πράσινων” απορριμμάτων και το οποίο, όπως είπε, είναι εξαιρετικής ποιότητας.

«Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο προκειμένου να γνωρίζει τι γίνεται και με τους καφέ κάδους αλλά και με την ανακύκλωση. Έχουμε καθυστερήσει πολύ σαν κράτος σε αυτό το κομμάτι και γι αυτό αποτελεί στοίχημα του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη να κινηθούμε τάχιστα τόσο για τα βιοοαπόβλητα όσο και για την ανακύκλωση», σημείωσε.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα