back to top
36.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

36.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Τ. Θεοδωρικάκος: Η ασφάλεια για μας είναι σχέδιο, σκληρή δουλειά με προτεραιότητες, πράξεις και μετρήσιμα αποτελέσματα

Διαβάστε επίσης

«Κάνουμε πράξη μία Αστυνομία αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα και φιλική απέναντι στους πολίτες», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ.

Υπογράμμισε ότι η ατζέντα της ασφάλειας προφανώς δεν είναι ακροδεξιά, αλλά είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας και δικαίωμα για όλους τους πολίτες, τόνισε πως «η χαμηλή εγκληματικότητα έχει μειωθεί κατά 30% σε σχέση με τα χρόνια πριν την καραντίνα», ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛΑΣ κάνουν και θα κάνουν το 100% των υποχρεώσεών τους για να είναι ασφαλή τα Πανεπιστήμια».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι «ως χώρα, ως κοινωνία και ως κράτος χρωστάμε στον Έλληνα αστυνομικό για την τεράστια συμβολή του στην κοινωνική συνοχή», επισήμανε ότι στις πράξεις και όχι στα λόγια δίνουμε την μάχη για την εφαρμογή όλων των νόμων, ενώ διαμήνυσε πως «αν κάποια στιγμή για να εφαρμοστεί ο νόμος θα πρέπει να παρεμβαίνει δημοσίως ο υπουργός, αυτό θα γίνεται».

Αναφερόμενος στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση τόνισε πως «δεν είναι ώρα για αποτυχημένα πειράματα” και πρόσθεσε πως “όταν στο τέλος της τετραετίας έρθει η ώρα των εκλογών, στα μεγάλα διλήμματα της χώρας οι Έλληνες έχουν γνώση και κρίση και θα απαντήσουν θετικά».

«Ο δρόμος της ευημερίας για τους πολλούς περνά μέσα από μία νέα αυτοδύναμη πλειοψηφία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος και εξέφρασε βεβαιότητα ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός λέγοντας πως είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε με τη σωστή στρατηγική, εφαρμογή και επιμονή.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα