back to top
21.2 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

21.2 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Πανελλαδικές: Σε κείμενο της WWF για τη Διατροφή και το Περιβάλλον εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Διαβάστε επίσης

Η σχέση και οι συνέπειες που μπορεί να έχουν οι διατροφικές μας συνήθειες στο Περιβάλλον είναι το αντικείμενο στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι από τα Επαγγελματικά Λύκεια στην πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Το μη λογοτεχνικό κείμενο προέρχεται από την ιστοσελίδα «Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση» της WWF Ελλάς, και εξετάζει τις ευεργετικές συνέπειες της καλής διατροφής, όχι μόνο στην υγεία μας, αλλά και στην υγεία του πλανήτη. Οι υποψήφιοι μεταξύ άλλων καλούνται να γράψουν μια ομιλία σε συνέδριο για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, καλώντας τους συνέδρους να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες.

Το λογοτεχνικό κείμενο, απόσπασμα από το μυθιστόρημα της Σοφίας Νικολαΐδου «Στο τέλος νικάω εγώ», περιγράφεται η ιστορία του μικρού Γιωργάκη, την εποχή του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έπλαθε με λάσπη μαργαρίτες και τριαντάφυλλα αλλά και λιχουδιές με αλεύρι και ζάχαρη. Από τους υποψηφίους ζητείται κείμενο 150 λέξεων, αναπτύσσοντας την άποψή τους για το γεγονός ότι ο μικρός ήρωας του κειμένου αντιμετωπίζει την τροφή ως μέσο έκφρασης.

Την Παρασκευή είναι πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων που θα διαγωνιστούν στη Νεοελληνική Λογοτεχνία. Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν το Σάββατο στην Άλγεβρα.

them_nea_epal_220602_0

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα