back to top
19.8 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

19.8 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Το Κίεβο λέει ότι ενδέχεται να διακόψει τη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Διαβάστε επίσης

Η Ουκρανία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να διακόψει τη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, που βρίσκεται σε κατεχόμενο από την Ρωσία έδαφος, αν το Κίεβο χάσει τον έλεγχο της λειτουργίας στην μονάδα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο έναν σύμβουλο του πρωθυπουργού.

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία είναι ο μεγαλύτερος της Ευρώπης. «Για όσο διάστημα εκτελούνται οι εντολές ελέγχου και ο σταθμός παραμένει σε λειτουργία, δεν σταματάμε. Αλλά επίσης εξετάζεται το σενάριο, σύμφωνα με το οποίο ο σταθμός θα μπορούσε να βγει εντελώς εκτός ελέγχου και να σταματήσουμε τη λειτουργία του», τόνισε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο.

Νωρίτερα, η Ουκρανή υφυπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η Ουκρανία «κάνει έναν αμυντικό πόλεμο», όταν ρωτήθηκε αν η χώρα της υποσχέθηκε στους δυτικούς της εταίρους να μην χρησιμοποιήσει οπλικά συστήματα που θα μπορούσαν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας. «Η Ουκρανία διεξάγει έναν αποκλειστικά αμυντικό πόλεμο, και το λέμε συνεχώς αυτό», δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια ενημέρωσης η υφυπουργός Άμυνας Άννα Μαλιάρ.

Ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται σε χωριό στην ανατολική Ουκρανία

Ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να επιτεθούν στο χωριό Μπερέστοβε στην ανατολική Ουκρανία που βρίσκεται κοντά σε ένα κεντρικό δρόμο που συνδέει την πόλη Λισιτσάνσκ της επαρχίας Λουχάνσκ με την υπόλοιπη Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός στρατηγός Ολεξέι Γκρόμοφ.

Η Ρωσία βρίσκεται κοντά στην κατάληψη ολόκληρου του Λουχάνσκ, μιας από τις δύο ουκρανικές επαρχίες που αποτελούν την έκταση της γης γνωστής ως Ντονμπάς. Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν επίσης να επιτεθούν στην πόλη Σβιατοχίρσκ στην επαρχία του Ντονέτσκ, δήλωσε ο στρατηγός Γκρόμοφ σε συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα