back to top
30.3 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

30.3 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

Καλύτερη εικόνα στα πύρινα μέτωπα σε Φωκίδα και Κρανίδι

Διαβάστε επίσης

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη έλεγχο, καίνε πολύ μικρές εστίες, είπε στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής, τονίζοντας ωστόσο ότι οι ζημιές είναι μεγάλες, κυρίως για τους παραγωγούς, καθώς καταστράφηκαν εκτάσεις που είχαν καεί και το 2013.

Αργά το βράδυ, εκκενώθηκε η βόρεια Ιτέα. Οι κάτοικοί της μεταφέρθηκαν με λεωφορεία που διέθεσε ο δήμος και η περιφέρεια σε ξενοδοχεία στους Δελφούς, όπου και παρέμειναν για λόγους ασφαλείας.

Εκτός από την προληπτική εκκένωση του βόρειου τμήματος της Ιτέας αυτό δηλαδή που βρίσκεται πάνω από την εθνική οδό Ιτέας – Ναυπάκτου έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία από το 57ο χιλιόμετρο έως το 64ο χιλιόμετρο στο δρόμο ‘Αμφισσας – Λιβαδειάς καθώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η κατάσταση από τα μέτωπα της φωτιάς και τους καπνούς.

Στο σημειο επιχειρούν 160 πυροσβέστες με πάνω από 50 οχήματα, ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ εκατοντάδες εθελοντές και αγρότες της περιοχής έδωσαν τη δική τους μάχη για τη σωτηρία του ελαιώνα της Άμφισσας.

Παράλληλα, Δήμοι και η Περιφέρεια Στερεάς έχουν διαθέσει περισσότερες από 25 υδροφόρες και 10 χωματουργικά μηχανήματα για να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Πλήρως ελεγχόμενη και η φωτιά στο Κρανίδι όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος. «Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη. Έχουν σηκωθεί και 2 καναντέρ για κάποιες μικροεστίες και σε λίγη ώρα εκτιμώ ότι δεν θα υπάρχει καμία εστία» ανέφερε ο κ. Γεωργόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι υπήρξαν μόνο κάποιες υλικές ζημιές σε κτίριο ξενοδοχείου και σε κάποια αγροκτήματα δίπλα σε αυτό.

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν, από νωρίς σήμερα το πρωί, ρίψεις νερού. Παράλληλα, επιχειρούν και ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 63 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα.

Καλύτερη η εικόνα και στα υπόλοιπα πύρινα μέρωπα, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να οριοθετήσουν τις φωτιές σε Ζάκυνθο, Σχηματάρι, Άγιο Όρος, Ηλεία και Άραξο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα