back to top
19.1 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

19.1 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Δήμαρχος Σκιάθου Θ. Τζούμας: Aσφαλές το αεροδρόμιο του νησιού – Θα ληφθούν άμεσα περαιτέρω μέτρα

Διαβάστε επίσης

08-07-2022

Για το νέο ατύχημα στη Σκιάθο, το δεύτερο που σημειώνεται μέσα σε ένα μήνα στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου, προκαλώντας και εισαγγελική παρέμβαση, μίλησε στον Αθήνα 984 ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

Το αεροδρόμιο είναι από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα στο νησί του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ωστόσο, πολλοί προσπαθώντας να καταγράψουν τις εντυπωσιακές προσγειώσεις και απογειώσεις των αεροσκαφών, υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους και προσεγγίζουν επικίνδυνα τον αεροδιάδρομο με δυσάρεστα αποτελέσματα, όπως αποδείχθηκε και από το πρόσφατο επεισόδιο, με τουρίστρια που εκσφενδονίστηκε από τουρμπίνα αεροσκάφους

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, περιπατητής που βάδιζε στο δρόμο δίπλα από τον αεροδιάδρομο, είδε το αεροπλάνο να κατεβαίνει, αλλά εκτίμησε πως θα προλάβαινε να απομακρυνθεί, χωρίς ωστόσο να το κατορθώσει, με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί από τα αέρια του αεροπλάνου σε απόσταση 10 μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν.

Επίσης, μια Βρεττανή, σωριάστηκε στο έδαφος πέφτοντας από πεζούλι όπου είχε ανεβεί για να βιντεοσκοπήσει μια απογείωση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Ο δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας, εξήγησε στην Τασούλα Επτακοίλη ότι έγιναν κινήσεις ώστε να ληφθούν περαιτέρω μέτρα τις επόμενες ημέρες και να μπορούν να παρακολουθούν οι τουρίστες το εντυπωσιακό θέαμα από ασφαλές σημείο.

Διαβεβαίωσε πως «το αεροδρόμιο είναι ασφαλές διότι ακολουθεί τους διεθνείς κανόνες. Στην προκειμένη περίπτωση, υπάρχει σήμανση  με πινακίδες και με φωτεινούς σηματοδότες που αποτρέπουν την προσέγγιση οχημάτων και πεζών κατά τη διαδικασία προσγείωσης και απογείωσης».

Ταυτόχρονα σημείωσε πως οφείλει να αντιλαμβάνεται κανείς από μόνος του τον κίνδυνο τον οποίο διατρέχει εφόσον αποφασίζει να παρακολουθήσει από τόσο κοντά τις απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών στον αεροδιάδρομο…..

«Γίνεται επικίνδυνο με δική μας ευθύνη… Αρκετοί επιλέγουν να αγνοήσουν τις ενδείξεις και γίνονται παράτολμοι. Είναι επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα. Η κατάσταση της γυναίκας από τη Βρετανία βελτιώνεται, αλλά ενδέχεται να χρειαστεί να μείνει κάποιες μέρες στη Σκιάθο. Θα αναλάβουμε εμείς τη φιλοξενία της».

Σε σχέση με τα επιπλέον μέτρα ανέφερε ότι «κατόπιν επικοινωνίας με τη διαχειρίστρια εταιρία Fraport ζητήσαμε να εντείνει τα μηνύματα για την επικινδυνότητα παρόμοιων ενεργειών και να τοποθετήσει επιπλέον απαγορευτικές πινακίδες.
Αξιώσαμε ακόμη, να τοποθετηθεί φύλακας -τουλάχιστον στις ώρες αιχμής- καθώς λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, το αεροδρόμιο λειτουργεί από τις 6 το πρωί έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Φέτος φτάσαμε να έχουμε έως και 37 πτήσεις σε ημερήσια βάση. Επίσης, συμφωνήθηκε να γίνουν μικτά περίπολα αστυνομικών με συναδέλφους τους από τη δημοτική αστυνομία, προκειμένου να αποτρέπεται αποτελεσματικότερα η προσέγγιση του κόσμου στο σημείο».

Σε ερώτηση για την πορεία του τουρισμού στη Σκιάθο ο Δήμαρχος κ Τζούμας έκανε λόγο για ρεκόρ και πρωτοφανή επίπεδα αφίξεων. «Με μέσον όρο κίνησης 7% πάνω από τα επίπεδα του 2019, το αεροδρόμιο Σκιάθου έρχεται τρίτο μετά τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Έχει το μεγαλύτερο μέσον όρο αφίξεων από όλα τα αεροδρόμια των άλλων νησιών. Ο Ιούλιος φέτος συγκρίνεται με τον Αύγουστο, είμαστε δηλαδή ένα μήνα μπροστά. Τα πράγματα στο κομμάτι του τουρισμού πάνε εξαιρετικά καλά. Έχουν ανοίξει νέοι προορισμοί όπως το Παρίσι, υπάρχουν συνεργασίες με νέες αεροπορικές εταιρείες, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, έχει ειδικά φέτος, εξαιρετική απόδοση».

Ταυτόχρονα υπογράμμισε την πίεση που ασκείται -λόγω ακρίβειας– στα εισοδήματα και στα τουριστικά έσοδα, ζητώντας στήριξη από την πολιτεία, όπως έγινε και στην πανδημία.

«Λόγω της ακρίβειας πάντως, το καλό καλοκαίρι που έχουμε δε θα αποτυπωθεί στα έσοδα των επιχειρηματιών. Ήδη οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί έχουν απορροφήσει τις αυξήσεις, είτε πρόκειται για ξενοδοχεία ή για καταλύματα. Κάνουμε έκκληση στην πολιτεία να επιληφθεί και να μας στηρίξει, όπως έκανε και με τον covid» είπε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα