back to top
27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Γ. Κατρούγκαλος: Το 2050 η Τουρκία θα είναι στις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, δεν πρέπει να μεταθέτουμε τη λύση για αργότερα

Διαβάστε επίσης

Τον φάκελο οι “Προοπτικές Των Ελληνοτουρκικών Σχέσεων” ανοίγει σήμερα ο Αθήνα 984. Ο σταθμός της πόλης δίνει βήμα σε υπουργούς, εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου και διεθνολόγους οι οποίοι συζητήσουν για όλες τις διεθνείς εξελίξεις που επηρεάζουν τη γειτονιά μας.

«Το 2050 η Τουρκία θα είναι στις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, για αυτό το λόγο θα πρέπει να είναι επιδίωξη δική μας να μην μεταθέτουμε τη λύση για αργότερα. Δεν θα είναι καλύτερα τα πράγματα για εμάς»  δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος Tομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Εξωτερικών.

Μιλώντας στο Γιάννη Λαυράνο και στην Αλεξάνδρα Βουδούρη και ερωτηθείς σε τι προσδοκά η Τουρκία ο κ. Κατρούγκαλος εκτίμησε ότι «έχει μία πάγια αναθεωρητική πολιτική που την υπηρετεί με προβολή ισχύος και υπολογίζει ότι στο μέλλον ο συσχετισμός δύναμης μεταξύ των δύο χωρών θα είναι καλύτερος για αυτήν» και σημείωσε πώς για να ξεπεράσουμε την επιθυμία της Τουρκίας να μη λύσει τα πράγματα μέσω του Διεθνούς Δικαίου αλλά μέσω της προβολής ισχύος και παραβιάζοντας συχνά το διεθνές δίκαιο, «πρέπει να αξιοποιήσουμε τη θέση μας στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση»

Όπως ανέφερε, πολιτικά το θέμα έχει λυθεί. «Το έχουμε λύσει από το 1975 , όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πρότεινε στον Ντεμιρέλ να πάμε στο δικαστήριο γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να λύσουμε τη διαφορά για τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα